Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Al je oude mobieltjes op een rij: Mobilitijd

Zonder dat je er dagelijks bij stilstaat is er wel heel veel veranderd op het gebied van mobiele telefoons. Kun jij je eerste mobiele telefoon nog herinneren? Zet al je oude mobieltjes op een rij met de KPN-Facebookpagina en deel ze!

Weet je nog van welk merk je eerste mobieltje was en hoe belangrijk 'ie voor je was of juist niet? In dertig jaar tijd zijn we van een ?baksteen? met enorme uitschuifantenne, naar een ultralichte smartphone gegaan, waarmee je je hele leven kunt leiden. Bij mobiele telefoons is het bijna als bij muziek, een beeld van zo?n oud toestel roept allerlei herinneringen op. De KPN-applicatie Mijn Mobilitijd is een trip down mobile memory lane en zet al die oudjes voor je op een rij.
 

Als je er heel vroeg bij was dan had je er waarschijnlijk één van de zaak, want wat moest je privé met een mobiel? Dat was zo?n lekker robuust grijs of zwart exemplaar. Zo eentje die wel tegen een stootje kon en alleen maar sexy was omdat niet zoveel mensen een mobiele telefoon hadden. Ringtones waren voorgeprogrammeerd en als je geluk had was er een keuzemenu ?blikken? geluiden.
 

Ook jij zal waarschijnlijk nog wel weten dat er gekleurde toestellen verschenen. Knalroze, blauw of groen: opeens werd je telefoon een fashionitem. Nog fijner werd je mobieltje omstreeks 2003 toen je niet alleen een voicemail kon achterlaten, maar een bericht kon versturen! Sms'en was echt een geweldige innovatie en het werd zelfs een strijd om zo snel mogelijk een sms te typen. Met slechts twaalf dikke knoppen moest je het hele alfabet spellen. 
 
De introductie van de touchscreen in 2005 herinneren wij ons nog als de dag van gisteren. Was jij ook degene die als eerste een camera op zijn telefoon had? Van die heerlijke korrelige foto?s waar je eigenlijk niet zo veel mee kon, maar wat was dat cool! Nu met je smartphone heb je je complete leven letterlijk en figuurlijk in je hand. Via apps bestel je de boodschappen, tweet je met vakgenoten wereldwijd of zie je dat je trein vertraging heeft, zodat je nog wat langer op het terras kunt blijven zitten. 
 
 
Wij hebben vele mooie herinneringen aan onze oude mobieltjes. En jij? Wat voor telefoons staan er in jouw Mobilitijd