Sporttips voor op vakantie

Sport & gezondheid door Esmee Noelle
Een fabulous summerbody, of je hem nu al hebt of niet, je zult er voor blijven werken. Ook tijdens je welverdiende vakantie? Jazeker! Gelukkig kan dit heel makkelijk met deze tips! 

Zelf ben ik dol op work-outs tijdens mijn vakantie. Als ik niet uit ben geweest sta ik iets vroeger op om buiten een ronde van zo'n 5 kilometer te rennen. Daarna doe ik in de hotelkamer verschillende oefeningen die heel effectief zijn. Maar er zijn nog veel meer makkelijke manieren om in beweging te blijven tijdens je vakantie.

Gebruik je omgeving! Mijn personal trainer Danny Delvers van Delda Sport maakte tijdens zijn zomervakantie een filmpje van zijn work-out. Hij gebruikte daarbij trappen, bushokjes, bankjes en het strand. Bekijk hieronder zijn video en ik leg je uit wat je allemaal kunt doen.


Baantjes trekken

De meest simpele oplossing voor een vakantie work-out probleem; het zwembad of de zee. Trek flink wat baantjes en probeer ook (zoals vroeger) te watertrappelen, alleen je armen te gebruiken met vooruit komen of juist meer kracht te zetten met je benen.

Baywatch
Rennen door het zand is superzwaar. Gebruik het zand voor een extra zware, maar ook verkoelende (door de wind aan zee) work-out. Langs de kustlijn zelf is het zand iets minder 'zacht' waardoor je minder snel wegzakt. Wil je nog iets zwaarder? Ga dan iets meer in het zand dat van de zee af ligt rennen. Gebruik ook heuvels om op en af te rennen; killing voor je benen en billen!

In je kamer
In je hotelkamer (hopelijk met airco) heb je ook genoeg mogelijkheden. Er is een aantal oefeningen dat je daar sowieso kunt doen. Druk jezelf op, dip op een bankje (google de oefeningen als je niet weet wat het is) en vergeet natuurlijk niet te squatten, walking lunges en je buikspieren te doen. 

Zoek een speeltuin 
Misschien ben je er al achter, maar kinderspeelgoed is ideaal om mee te sporten; skippyballen, hoelahoeps en springtouwen zijn superhandig, maar behalve het touw kun je weinig op vakantie meenemen. Zoek daarom een speeltuin en gebruik de schommel, de klimrekken en de bankjes als toestellen. Note: doe dit wel 's ochtends of 's avonds wanneer de kinderen slapen, want anders kun je rekenen op wat vreemde blikken! 

Leuke uitdaging: probeer een aantal keer de handstand te doen. Los of tegen een muur; het is een uitdaging en je voelt het de volgende dag absoluut in je core (buik/rug). Ben je er al goed in? Probeer je dan eens op te drukken terwijl je in handstandpositie staat. 

Wees creatief en gebruik je omgeving! Het is soms lastig in te schatten hoe lang je iets moet doen, maar probeer setjes te maken van bijvoorbeeld 3x15 herhalingen. Daarna kun je de hele dag lekker shinen op het strand! Wedden dat je je zelfverzekerder voelt na een work-out?

Lees ook de vorige fitspiration artikelen van Esmée!



 
Esmée (24) is freelance journalist en eigenaresse van de fitspiration website WorkThatEs.nl. Haar passie? Sporten en zo gezond mogelijk eten. Ondanks dat Esmée geen personal trainer of geschoolde voedingsdeskundige is, weet ze inmiddels heel veel over deze onderwerpen doordat ze alles leest wat los en vast zit (je bent journalist of je bent het niet) en door veel te praten met deskundigen. Zo moeilijk is dat sporten en gezond eten helemaal niet namelijk!
 
Wil je meer lezen? Kijk dan op WorkThatEs.nl en volg Esmée ook als hoofdredacteur van Fashionscene.nl