Zo kom je af van de ?vriendin van?-status

Psyche & spiritualiteit door Marleen_S
Je staat continu in de schaduw van je retepopulaire vriendin. Oh, jouw naam laten ze ook weleens vallen, maar je bent altijd ?de vriendin van?. Het is de hoogste tijd dat je van een muurbloempje verandert in de prinses van het bal!

 
Het is niet zo dat mensen je niet zien staan, nee, ze struikelen gewoon letterlijk over je. De schijnwerpers staan ook altijd zó fel gericht op je bloedmooie vriendin... Echt, je houdt van d?r, maar soms zou je weleens willen dat de aandacht ook wat meer naar jou gericht is. Dan weet je eens hoe het voelt, om ?iemand? te zijn, in plaats van de onzichtbare, het onhandige aanhangsel. Met dit stappenplan gaat jou dat lukken!
 
Stap 1: Neem zelf initiatief
Je vriendin is adrem, heeft overal gelijk een antwoord op en is lekker bijdehand. Eigenschappen die jij ook bezit, maar die er nooit uitkomen, omdat je er nooit de kans voor krijgt. Neem zelf het initiatief om dit te veranderen! Je kunt je wel eeuwig laten aftroeven, maar jíj bent uiteindelijk degene die daar verandering in kunt brengen. Laat je stem horen, letterlijk en figuurlijk. Het zal even wennen zijn, maar op deze manier kun je al een hoop veranderen.
 


Stap 2: Ontwikkel jezelf als persoon

Let eens goed op waarom de mensen zich altijd rondom je vriendin (of je zus of moeder) lijken te verzamelen. Heeft ze een vlotte babbel, spot ze vaak met zichzelf of is ze een goede luisteraar? Het zijn de eigenschappen die mensen graag zien bij anderen. Grappige anekdotes doen het altijd goed, net zoals het bieden van een luisterend oor. Laat je inspireren, maar sla niet aan het kopiëren. Daar bedoelen we mee dat je wel jezelf moet blijven, en niet voor na-aper moet gaan spelen. Ontwikkel je eigen talenten, waardoor jij je als persoon profileert bij anderen. Misschien kunnen mensen wel hartstikke lachen om je grapjes, maar gebeurt dit nooit, omdat je ze niet durft te maken. Of wellicht kunnen ze jouw goede smaak wel ontzettend waarderen, maar ben je tot nu toe altijd bang geweest je mening te geven. Probeer het eens voorzichtig bij iemand uit, en kijk hoe diegene reageert. Positieve respons? Keep up the good work!
 
Stap 3: Gooi er een make-over tegenaan
Misschien zien mensen je wel echt niet staan, omdat je simpelweg niet opvalt. Als je als grijze muis door het leven schuifelt in plaats van als trotse pauw, kijken mensen algauw over je heen. Natuurlijk, het heeft zijn charmes om verlegen in een hoekje te kruipen: je bent gewoon mysterieus. In films maak je dan altijd mee hoe zo?n persoon van een lelijk eendje verandert in een mooie zwaan.
 
Nou Hollywood, pas maar op. Hier komt *vul je naam in*! Of je alle knappe mannen gelijk achter je aan krijgt en iedereen je nakijkt als je langsloopt, kunnen we je niet garanderen. Wat wel zeker is, is dat het nooit verkeerd kan om jezelf eens onder de loep te nemen. Misschien is het tijd voor een ?grote schoonmaak? om je stoffige imago een boost te geven. Pimp je kledingstijl op, ga eens voor een coupe gewaagd bij de kapper en leer op hakken lopen. Door simpele toevoegingen aan dat wat je omgeving van je gewend is, val je meer op. Wedden dat niemand jou vanaf dan meer uit het oog verliest? Wees de betere versie van jezelf!
 

Stap 4: Vraag aan je vriendin of ze een stapje terug wil doen

Een moeilijke, maar een heel effectieve stap is om je bij je vriendin aan te kaarten hoe je je voelt. Geef haar niet de schuld van het feit dat mensen niet naar jou omkijken, want zij kan er ook niks aan doen dat ze God's gift to men is. Vertel haar wat het met je doet dat je wordt overschaduwd en vraag haar of ze je wil helpen. Misschien kan ze vaker een stapje terug doen of zich inhouden, zodat jij jezelf ook kunt laten zien. Echte vriendinnen hebben dat voor elkaar over.
 
Stap 5: Neem niet genoegen met minder
Vallen jij en je vriendin altijd op dezelfde mannen, maar neemt zíj ze altijd mee naar huis? Schieten jullie altijd gelijk naar hetzelfde kledingrek tijdens het shoppen? Natuurlijk, zij zag hem/dat geweldige jurkje als eerste, maar je hoeft niet altijd in te schikken en haar haar gang te laten gaan. Denk ook eens aan jezelf, dat mag best! Denken aan een ander is niet verkeerd, maar als je het continu blijft doen, wordt het een gewoonte en gaat je vriendin ervanuit dat zij het toch wel voor elkaar krijgt. Eerlijk zul je alles delen, dus jij mag ook een keer aan het langste eind trekken.
 
Stap 6: Ontmoet andere mensen
Als het je niet lukt om onder de aandacht te komen bij je vrienden, ontmoet dan eens nieuwe mensen. Zie het zo: nieuwe ronde, nieuwe kansen... én nieuwe mensen die jouw geweldige vriendin niet kennen. Je kunt beginnen met een schone lei en iedereen voor je winnen - en niet omdat je de ?vriendin van? bent. Naast dat je er een hoop leuke kennissen bij krijgt, zal het je vrienden uiteindelijk ook opvallen dat jij er minder bent. Zodra je wordt gemist, komen ze erachter waarom ze jou ook alweer graag bij zich hebben. Een kleine wake-up call kan ervoor zorgen dat ze jou meer gaan waarderen. Houd het wel netjes en ga geen oorlog met ze voeren - laat gewoon zien dat je je ook prima kunt vermaken zonder ze.

Heb jij nog tips om uit iemand anders' schaduw te stappen?