20 andere apocalypse-scenario's

Psyche & spiritualiteit door Marleen_S
Die Maya's, die zaten er toch maar mooi even naast met hun 21 december 2012: de dag dat wereld zou vergaan. Hoe we dan wel tot ons einde komen? Vergeet het gat in de ozonlaag of een meteorietenregen. Het kan veel dramatischer.

Gelukkig zitten we voorlopig veilig. Nog geen enkel spiritueel leider of groep holbewoners heeft beweerd dat zodra 2014 met vuurwerk en al van start gaat, we er niet meer zijn. Maar ja, je weet maar nooit. Dit zou er namelijk allemaal kunnen gebeuren. De wereld eindigt zodra...


1. Iedereen het op een willekeurige dag gewoon zomaar een soort van opgeeft.

2. Zombies uit het niets ineens uit verborgen kelders en loodsen tevoorschijn zullen komen.

3. Die eeuwige aliëns eindelijk contact met ons hebben gemaakt. Het zijn ook altijd die kleine irritante groene wezentjes.

4. Wifi overal ter wereld uitvalt voor onbepaalde tijd en iedereen van pure ellende en afkickverschijnselen het loodje legt.

5. Wij vrouwen mannen helemaal niet meer nodig hebben om kinderen te krijgen, seks te hebben en lastige huis-, tuin- en keukenklusjes te fiksen. Wat mannen gaan doen als ze zich vervelen? Juist, op de vuist. Tot ziens wereld.

6. Justin Bieber president wordt van Amerika.

7. Het 31 december 2099 is. Dan stopt namelijk de Windows-kalender.

8. Het één of andere superschurk eens een keertje lukt daadwerkelijk de wereld over te nemen.

9. De eerstvolgende keer dat iemand zegt dat iets 'het einde van de wereld is', dit ook echt gebeurt.

10. Ook mannen bang zijn voor spinnen en niemand die krengen durft om te brengen.


11. De hamster die midden in de aarde in zijn rad de wereld draaiende houdt, moe wordt.

12. Het een supernerd lukt om de wet van de zwaartekracht te breken en iedereen spontaan de lucht in vliegt.

13. Moeder Theresa een bitchfight begint met de Dalai Lama en de paus het doet met The Queen. Dan weet je dat het pas echt goed fout zit.

14. Pinksteren en Pasen ooit echt op één dag vallen.

15. Vegetariërs vlees eten, gezondheidsgoeroes naar de McDonald's gaan en Willem-Alexander vreemd blijkt te gaan met Mabel. 

16. De wereld toch plat blijkt te zijn.

17. Het uiteindelijk zo hipster en retro is dat we teruggaan naar onze holbewonerperiode en elkaar massaal de hersenen inslaan.

18. Superman, Batman, Spiderman en Iron Man het niet eens worden over wie de wereld mag redden en besluiten het er maar bij te laten zitten.

Hoe denk jij dat de wereld ooit zal vergaan?