Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Nieuwe fitness hype: de twerkout!

Miley Cyrus heeft met haar ordinaire billendansje op de VMA's toch nog iets goeds voortgebracht. De fanatieke fitnessfreaks van Les Mills zagen er namelijk wel wat in, daarom is er nu de twerkout!

Twerking, volgens wikipedia 'dansen op een seksueel suggestieve manier door met de heupen te schudden', werd tot nu toe niet echt met open armen ontvangen. Toch heeft Miley (blijkbaar) veel vrouwen geïnspireerd. Sportcommunity Les Mills kreeg namelijk steeds meer verzoeken van vrouwen die ook wilden twerken. Daarom hebben ze hun lessen bodyjam omgeruild voor een potje twerking. 

Het dansje, dat ontwikkeld is door Les Mills, is eigenlijk een squat beweging. Terwijl je dat doet, moet je met je billen shaken. De pasjes hebben ook nog namen. Zo heb je de shake, de wobble en de jiggle. Dit blijkt een geweldige manier te zijn om calorieën te verbranden. Je verbrandt namelijk zo’n 530 calorieën met een 55 minuten durende twerksessie.


Tegen alle verwachtingen in, is twerking uitgegroeid van een ordinair dansje tot een fanatieke en effectieve work-out. De vraag is dan ook wanneer de sportschool bij ons om de hoek ook lessen twerking aan gaat bieden!

Dave Kyle, de hoofdtrainer van Les Mills, geeft nog een kleine tip. "Wat je ook doet, steek niet je tong uit. Dit werkte niet voor Miley en dus ook niet voor jullie." Tja, wij kunnen niet anders dan het roerend met hem eens zijn…

Het beruchte optreden van Miley
 
Zouden jullie naar zo’n lesje twerking in de sportschool gaan?