Helft vrouwen gebruikt laxeermiddel om af te vallen

Lichaam door Kristie

Als je eenmaal begonnen bent met afvallen, kun je daar misschien weleens in doorslaan. De helft van de Engelse vrouwen geeft namelijk toe laxeermiddelen te gebruiken, ondanks dat ze de gezondheidsrisico's weten...

Dit blijkt uit onderzoek onder 1900 vrouwen van 18 jaar en ouder uit het Verenigd Koninkrijk, aldus Daily Mail. Het onderzoek werd gehouden door een apotheek, UKMedix.com. Zo'n 47% procent gaat zo ver dat ze laxeermiddelen gebruiken om af te vallen, ondanks dat ze weten hoe ongezond het is. Deze vrouwen zijn zo wanhopig dat ze er toch maar aan beginnen, zodat ze sneller en makkelijker afvallen. Andere crashdiëten die daarnaast populair zijn, zijn de vloeibare diëten en het koolsoepdieet. Maar liefst 39% van de vrouwen probeert dit strenge dieet uit en vervangt het voor de normale maaltijden. Ook het eten van kleinere porties wordt door veel vrouwen gedaan. 

Het onderzoek wijst ook uit dat 45% van de vrouwen de overtollige pondjes probeert te verliezen, door het overslaan van maaltijden. Toch geven de meesten toe dat het op de lange termijn eigenlijk weinig oplevert. 


Uitdrogen
Er wordt snel naar het anticonstipatiemiddel gegrepen omdat het zorgt voor waterverlies uit het lichaam, wat dus verklaart waarom het op de lange termijn weinig resultaat oplevert. Je verliest dan namelijk geen vet, maar droogt jezelf alleen maar uit, aldus deskundigen. Daarnaast kun je ook schade in je darmen aanrichten. 

Dit zijn, volgens het onderzoek, de meest bizarre diëten:
  1. Laxeermiddelen (47%)
  2. Vasten (45%)
  3. Koolsoepdieet (39%)
  4. Vloeibare voeding (35%)
  5. Body wraps (29%)
  6. Cereal voeding (26%)
  7. Babyvoeding eten (26%)
  8. Raw food dieet (24%)
  9. Kleinere porties (18%)
  10. Andere voedingsmiddelen die je ziek maken (18%)

Zorgwekkend
Sarah Bailey van UKMedix.com vertelt: "De dingen die vrouwen proberen om af te vallen zijn zorgwekkend. Met name de laxeermiddelen en het eten van voeding waarvan algemeen bekend is dat het je ziek maakt. Het op het spel zetten van je gezondheid om af te vallen moet stoppen. Wij willen dan ook adviseren om een gezond dieet aan te houden en genoeg te sporten, maak geen misbruik van medicatie."

Zou jij je gezondheid op het spel zetten om af te vallen?