Beauty / Lichaam
Lichaam

Helft vrouwen gebruikt laxeermiddel om af te vallen

Reageer 0

Als je eenmaal begonnen bent met afvallen, kun je daar misschien weleens in doorslaan. De helft van de Engelse vrouwen geeft namelijk toe laxeermiddelen te gebruiken, ondanks dat ze de gezondheidsrisico's weten...

Dit blijkt uit onderzoek onder 1900 vrouwen van 18 jaar en ouder uit het Verenigd Koninkrijk, aldus Daily Mail. Het onderzoek werd gehouden door een apotheek, UKMedix.com. Zo'n 47% procent gaat zo ver dat ze laxeermiddelen gebruiken om af te vallen, ondanks dat ze weten hoe ongezond het is. Deze vrouwen zijn zo wanhopig dat ze er toch maar aan beginnen, zodat ze sneller en makkelijker afvallen. Andere crashdiëten die daarnaast populair zijn, zijn de vloeibare diëten en het koolsoepdieet. Maar liefst 39% van de vrouwen probeert dit strenge dieet uit en vervangt het voor de normale maaltijden. Ook het eten van kleinere porties wordt door veel vrouwen gedaan. 

Het onderzoek wijst ook uit dat 45% van de vrouwen de overtollige pondjes probeert te verliezen, door het overslaan van maaltijden. Toch geven de meesten toe dat het op de lange termijn eigenlijk weinig oplevert. 


Uitdrogen
Er wordt snel naar het anticonstipatiemiddel gegrepen omdat het zorgt voor waterverlies uit het lichaam, wat dus verklaart waarom het op de lange termijn weinig resultaat oplevert. Je verliest dan namelijk geen vet, maar droogt jezelf alleen maar uit, aldus deskundigen. Daarnaast kun je ook schade in je darmen aanrichten. 

Dit zijn, volgens het onderzoek, de meest bizarre diëten:
 1. Laxeermiddelen (47%)
 2. Vasten (45%)
 3. Koolsoepdieet (39%)
 4. Vloeibare voeding (35%)
 5. Body wraps (29%)
 6. Cereal voeding (26%)
 7. Babyvoeding eten (26%)
 8. Raw food dieet (24%)
 9. Kleinere porties (18%)
 10. Andere voedingsmiddelen die je ziek maken (18%)

Zorgwekkend
Sarah Bailey van UKMedix.com vertelt: "De dingen die vrouwen proberen om af te vallen zijn zorgwekkend. Met name de laxeermiddelen en het eten van voeding waarvan algemeen bekend is dat het je ziek maakt. Het op het spel zetten van je gezondheid om af te vallen moet stoppen. Wij willen dan ook adviseren om een gezond dieet aan te houden en genoeg te sporten, maak geen misbruik van medicatie."

Zou jij je gezondheid op het spel zetten om af te vallen?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 6 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • CurlyGirly

  Ik heb een prima figuur en hoef niks te doen om af te vallen.
  Eerder er op letten dat ik wat mooi op gewicht blijf.
  Ik snap niet waarom als mensen willen afvallen, ze meteen stoppen met eten of iets anders.
  Je lichaam denkt dan dat het een honger winter is en gaat dan op een laag pitje.
  En als je dan weer gewoon gaat eten, hoppa, vliegen de kilo's eraan.
  Leef gewoon gezond en sport regelmatig.
  Kleinere porties verdeeld over de dag kan hierbij ook helpen.
  Ik zelf doe dit automatisch altijd al omdat ik anders flauw wordt.
  Mssn heb ik daardoor nooit spek te veel gehad.

 • Taliatje

  Sommige reacties zoals die van -:+:- is makkelijk praten als je het zelf nooit meegemaakt hebt en dan vooral anoniem.. Een eetstoornis is psychisch en voordat hij/zij dit accepteert en geholpen wil worden kan er van alles fout gaan. Vind het een hele platte inhoudloze reactie om te zeggen dat je hoopt dat van anderen hun lichaam onherstelbaar beschadigd raakt. Begrip opbrengen kan voor sommigen nog erg lastig zijn en Anoniem en alle anderen met deze problemen wens ik veel sterkte en met de juiste instelling kan je alles overwinnen! succes

  @ChantalBS inderdaad kleine porties met mate eten is beter dan hele grote porties

 • Anoniem

  Ik heb wel vaker laxeermiddelen gebruikt. Fijn dat andere mensen me hier toewensen dat mijn lichaam zich maar niet had hersteld. Alsof het hebben van een eetprobleem dus moet resulteren in een kapot lichaam, fijn inderdaad om dat te voelen. Ja ik heb mijn lesje geleerd, nachten met buikkrampen en obstipatie en verteringsproblemen. Goed om te lezen dat andere mensen hier HOPEN dat mijn lichaam dus onherstelbaar beschadigd raakt.

 • -:+:-

  Ik hoop maar voor die vrouwen dat hun lichaam zo erg onherstelbaar beschadigd raakt. Weten ze gelijk dat ze daar niet mee moeten rommelen. Wie niet luisteren wil moet maar voelen toch? ;)

 • Kristie

  @Chantalbs Ben het met je eens dat het eten van kleinere porties wel goed kán zijn.. Ligt er natuurlijk aan in hoeverre je minder gaat eten ;)

 • Chantal

  Belachelijk... Doe het toch gewoon op een gezonde manier. Stop met troep eten en ga sporten. Het is gewoon een kwestie van je mentaliteit en levenswijze veranderen. Duurt wat langer, maar resultaten zijn wel blijvend.

  Overigens, kleinere porties nemen is helemaal niet 'bizar', maar juist heel goed. De meeste mensen eten veel te veel.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen