Beauty / Lichaam
Lichaam

Maak je huid winterproof

Al laat de zon zich zo nu en dan zien en is het buiten nog niet aan het vriezen, de winter zit er aan te komen. Omdat we er altijd fabulous uit willen zien, zullen we ons tere huidje goed moeten beschermen tegen Koning Winter. 
 
De zomerse bruine kleur die je na veel moeite aan je vakantie aan de Spaanse Costa hebt overgehouden, is alweer verdwenen als sneeuw voor de zon. Het lijkt zelfs wel of je nog bleker bent geworden dan je vorig jaar al was, like that’s even possible. Je kunt ervoor kiezen een winterslaap te houden en je voor een paar maanden binnen te verstoppen, of je bereidt je huid goed voor op de komende winter en blijft er fantastisch uitzien! 
 
Het grote probleem in de winter is de droogte. Van nature houdt onze huid zichzelf vochtig en vetstoffen zorgen ervoor dat dit vocht niet uit je huid kan ontsnappen. Hierdoor blijft je huid lekker soepel en heerlijk zacht. In de winter wordt het beschermende laagje op je huid alleen aangetast door een lagere luchtvochtigheid en de gure wind. Ook in huis is de lucht een stuk droger dan in de zomer. Met deze tips voorkom je dat je huid uitdroogt en maak je ‘m winterproof! 
 
 
1. Moisturizer 
Een dagcrème gebruik je iedere dag, maar een moisturizer gebruik je puur om vocht toe te voegen aan je huid. Zeker wanneer je veel fietst, zul je in de winter snel last krijgen van een droog gezicht. Koop daarom een goede moisturizer om je huid te laten herstellen. Voor je gezicht kun je het beste kiezen voor een moisturizer zonder olie om te voorkomen dat je poriën verstoppen. 
 
2. Handschoenen en muts
Pak je stevig in met een stel mooie handschoenen en bijpassende muts. Je handen hebben het tijdens de wintermaanden zwaar te verduren en kunnen wel wat bescherming gebruiken. Ook je hoofdhuid blijft lekker warm met een hippe muts op. 
 
3. Zorg voor vochtige lucht
Thuis heb je vast het liefst de verwarming zo hoog mogelijk aan, omdat het toch zo verschrikkelijk koud is buiten. Dit zorgt voor droge lucht in huis, wat niet zo best is voor je huid. Gelukkig is daar een hele simpele en lekker ouderwetse oplossing voor: waterbakjes aan de verwarming. Koop een paar van die handige bakjes die je aan de verwarming kunt hangen en vul ze met water. Dit water verdampt en zo blijft de luchtvochtigheid hoog genoeg. Niet vergeten bij te vullen! 
 

 
4. Douche niet te heet
Hoe verleidelijk het ook is om lekker lang onder een hete douche te stappen, dit kun je toch beter niet doen nu de winter er aan zit te komen. Het hete water droogt je huid uit en zo ben je extra gevoelig voor de kou buiten. Spring liever even kort onder een minder hete douche en duik daarna weg in een lekkere badjas met een stel leuke en vooral lekker warme sloffen. 
 
5. Smeer je in
Wat? Insmeren in de winter? Ja, echt! Juist in de winter kan de zon heel verraderlijk zijn. Als het sneeuwt, wordt het zonlicht weerkaatst en kunnen je wangen verbranden zonder dat je het door hebt. Ga je een lange winterse wandeling maken? Smeer dan van tevoren je gezicht in met een goede zonnebrandcrème.  
 
Over het algemeen geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Dus wees lief voor je huid, schaf een lekkere vette crème aan en gebruik dit als goed excuus om de leukste (en warmste) winteraccessoires te shoppen! 
 
Hoe bereid jij je huid voor op de winter?