Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Nieuw restaurant in Amerika: poep als diner?

Dit klinkt heel ranzig, en... dat is het eigenlijk ook wel. Er is namelijk een restaurant geopend in Los Angeles, genaamd The Magic Restroom Cafe. Oftewel, het hele restaurant is ingericht met als thema: de grote boodschap.

Dit poeprestaurant is de allereerste in Amerika. Alles in dit café is gericht op de wc. Van binnenkomst tot tafelinrichting en gerechten. Het restaurant werd geopend door YoYo Li uit China, die het idee heeft meegenomen uit Azië. 


Diarreemaaltijd
Niet alleen de stoelen zijn vervangen door wc-potten, ook de gerechten worden in wc-potjes geserveerd én hebben bijpassende wc-namen. Zo kun je bijvoorbeeld Golden Poop bestellen (bruine curry). Maar je kunt ook een stapje verder gaan en voor een smeuïge diarreemaaltijd gaan. Dan moet je constipation bestellen (ran-zig). Je krijgt dan wel noodles, maar of je na het bestellen nog honger hebt is nog maar de vraag. Daarnaast bestaat er ook nog het gerecht Smells Like Poop, hierbij krijg je gebraden vlees met rijst. Zou het ook echt naar poep ruiken...?

Volgens Daily Mail kun je ook nog een dessert bestellen. Deze zijn natuurlijk ook helemaal volgens wc-concept aangepast. Zo heb je de Bloody Number Two, oftewel vanille- en aardbeienijs, en Black Poop, waarbij er - uiteraard - chocoladeijs wordt geserveerd. Ze laten je dus wel een poepie ruiken, die Chinezen.


Chen Min-Kuang, manager van het wc-café, legt het idee achter dit concept uit. "Het is bedoeld om te schockeren en om de zintuigen in de war te brengen." Tot nu toe geven de bezoekers het eten niet al te hoge beoordelingen (goh). Het eten zou namelijk koud zijn en de service zou ook traag zijn. Wij vragen ons wel af of je je poepdiner direct door de wc kunt spoelen, als het niet bevalt?

Zelfs de lobby van het restaurant is versierd met wc's en urinoirs, zoals je op onderstaande foto ziet. Ook is er bij elk eettafeltje een douchekop bevestigd.


Zou jij weleens in dit wc-restaurant willen dineren?

Beeld: Elizabeth Daniels