De lustpil voor vrouwen

Intiem door Danielle de M
Geen zin hebben in seks is nu echt geen optie meer: de lustpil voor de vrouw zit in zijn laatste testfase. Bijna klaar om een uitgedroogde markt te bestormen.
 
De watte?! Yep. De lustpil. Mannen hadden al hun Viagra, nu kunnen vrouwen ook vol aan de bak met een (wordt ‘ie roze?) pilletje dat, als we de berichten mogen geloven, schrale toendra’s verandert in gladde oases.
 

Ranzige uienlucht
Een uitkomst, no doubt, voor sommigen. Maar wie zijn die sommigen? Hoofdzakelijk de mannen van die schrale toendra’s dan toch. Want laten we even een paar redenen onder de loep nemen waarom vrouwen überhaupt geen zin hebben in seks, aangezien de focus van het probleem nu wel heel erg verlegd wordt, net als de verantwoordelijkheid voor een oplossing.
 
Ik ga hier geen doekjes om winden. Uitzonderingen daargelaten, hebben de meeste dames geen zin vanwege vermoeidheid, omdat ze een lul van een vent hebben, een vent die er gewoon niks van bakt in bed of omdat er een nietsontziende sleur is opgetreden. Slechte lichaamshygiëne is ook een factor. Een ranzige uienlucht of smeerkaas onder de piem maakt niemand hitsig.

Remmingsloos geil
Ik kan me niet voorstellen dat een pil daartegen werkt. Ik ga me niet op een stinkende eikel   met een strontververvelend of naar karakter storten. Zelfs niet met een hele strip van die dingen achter de kiezen. Of toch wel? Want deze pil werkt op de hersenen, en minder op de geslachtsorganen. De samenstelling bestaat uit testosteron, een angstremmer en een middel dat voor meer doorbloeding van de vajayjay zorgt. Dit is natuurlijk een dodelijke combi. Mede omdat het eigenlijk een geflopt anti-depressivum is. Geflopt, mensen. En ik kan bedenken waarom. Stel je dit even voor: je zit al een tijd in de put. Je bent je vrouwzijn een beetje kwijt, het leven is kut, we gaan allemaal naar de hel en de wereld naar de klote. Dan krijg je daarbovenop een pil waarvan je overal haren krijgt en agressief wordt (ook zonder pil een logisch vervolg op het eerste),  maar tegelijkertijd remmingsloos geil. Nou, daar sta je dan. Je zou om minder van de brug springen.
 

 
Pleister op een beerput
Dus wat doe je dan als farmaceutisch bedrijf? Al dat geld voor onderzoek kan niet zomaar afgeschreven worden. Even kijken naar wat wel werkte aan dat ding. Oja. Vrouwen krijgen er zin van! En wel zodanig dat ze alle bezwaren naast zich neerleggen! Bingo.
 
Ik kan het ka-ching!-geluid al horen in de gedachten van de onderzoekers. Want wat een gat in de markt is dit. De (mannelijke) Nederlandse uitvinder van het ding verwacht zes miljard euro omzet binnen tien jaar. En precies daar zit wat mij zo ongelooflijk stoort: het is maar een hele kleine groep vrouwen waarbij alle omgevingsfactoren die zorgen voor geen zin, uitgesloten kunnen worden. Dat weten ze. Seksuologen hebben dat ook al in commentaren vermeld. Dan kun je niet zo’n omzet verwachten. Dus zal die pil een hele hoop vrouwen aangepraat worden omdat hun vent geen zin heeft wat zelfwerk te doen. Dit is geen oplossing, dit is een pleister op een beerput waarbij de man wegkomt en de vrouw het mag oplossen.
 
Ik weet wel wat ik ga doen: me omscholen. En een waxsalon beginnen. 

Lees ook de vorige columns van Daniëlle!

Daniëlle de Mol Moncourt (1969) geniet ervan met een knipoog naar dagelijkse dingen te kijken.

Ze is moeder van twee hevig puberende zonen - waarbij ze die knipoog meer dan hard nodig heeft -, schrijfster en journalist. Buiten dat houdt ze van sporten, heeft ze een hardnekkige chocoladeverslaving en wijst ze een lekker wijntje ook niet af.

In haar columns observeert ze mensen, de dingen die ze doen en waarom ze dat doen. Wat drijft ze? Een enorm gebied dat haar verbeelding steeds weer opnieuw prikkelt.

Over haar sportavonturen schrijft ze op haar blog serendipityddmm.blogspot.com.