De meest romantische vakantiebestemmingen van Eliza

Reizen door Marleen_S

Eliza was here zorgt er niet alleen voor dat jouw droombestemming wel heel dichtbij komt; voor jou en je lover maken ze het romantische plaatje compleet. Wij zetten de meest romantische bestemmingen voor jou op een rij, van Italië tot Kreta!

Kerst vieren in Toscane of een vuurpijl om middernacht de lucht in steken ergens in de Algarve. Lekker ver weg van de plastic kerstbomen en gekleurde lichtjes en natte, bruine drap dat je echt geen sneeuw meer kunt noemen. Als je met je geliefde romantisch de feestdagen wilt vieren, dan trek je toch lekker naar het buitenland? En niks geen 'bestemming onbekend', want de keuze is reuze. 

Voor iedereen die lekker binnen de veilige grenzen van Europa wil blijven en de mooie, romantische hotspots van de wereld dicht bij eigen haard wil ontdekken, zijn er deze bestemmingen van Eliza was here waar je hart van overloopt. Van pure liefde.


#1 Italië

Met stip op nummer één staat toch wel Italië. Het is het land van de (moeder)liefde, het lekkerste ambachtelijke ijs en de pizza calzones. En die lekkere latte macchiato na een romantisch dinertje drink je natuurlijk het liefst samen met je lover. 

Waar je op en top romantiek beleeft? De plekken Toscane, Sicilië en Sardinië laten niets aan de romantische verbeelding over. Het Toscaanse landschap leent zich perfect voor romantische wandelingen bij zonsondergang tussen de olijfbomen en zelfs celebs als Yolanthe en Wesley Sneijder trokken naar deze romantische hotspot om hun jawoord aan elkaar te geven. En dat is niet voor niets. Daarnaast staat Toscane ook bekend om de lekkere wijnen. En wat is er nou romantischer dan samen wijn proeven in een klein, afgelegen boerderijtje om daarna half aangeschoten je hotelbed in te rollen in bijvoorbeeld dit romantische hotelletje


Het eiland Sicilië is ideaal voor de stelletjes die van een prachtig uitgestrekt strand houden en graag vanuit hun hotelkamer de zee horen ruisen. En een pluspuntje: door het middellandse zeeklimaat valt er na de maand september nauwelijks een buitje. Zo kun je met een gerust hart - en droge haren - één van de prachtige Griekse (ja, Griekse) tempels bezoeken en op je Vespa naar een Siciliaans restaurantje toeren voor een echte Siciliaanse pizza of pasta. 

Tot slot is er dan nog Sardinië. Nee, het is niet het land van de vette sardientjes, maar wel een prachtige plek om de liefde te vieren met je lover. Na Sicilië is dit het grootste eiland van Italië. Als je er wel wat voor voelt om de bergen in te trekken dan heb je in de wintermaanden misschien wel kans op een witte Kerst: de kans op sneeuw is namelijk aanwezig. Daarnaast vind je er ook kleine watervalletjes en pittoreske dorpjes waar nauwelijks toeristen komen en waar je met  een huurauto zo kunt komen. 

#2 Spanje 

Ga maar alvast op dansles, want als je een romantisch tripje naar Spanje boekt moet je toch echt samen de flamenco dansen. Zeker in de zonovergoten streek Andalusië waar deze dans vandaan komt. Ook al zal het er in de winter wel wat kouder zijn, toch blijft het weer er zacht. Een graadje of 17 kun je daar wel verwachten in januari. Perfect voor alle koukleumen onder ons. Meer weten over Andalusië? We schreven er al eerder over.


Als je samen een leuke stedentrip wilt maken, zijn de steden Granada en Sevilla echt een aanrader. Je kunt hier perfect terecht voor een dagje shoppen of een flinke dosis cultuur. In Sevilla kun je ook het echte stierenvechten aanschouwen in één van de beroemde arena's die hier staan.

Wil je toch eigenlijk ook wel samen op een snowboard staan? Ga dan naar Sierra Nevada. Voor de echte sportieve stellen is hier genoeg te doen, zoals een fijne winterse wandeling (inclusief sneeuwballengevecht) en een tochtje op de slee. O ja: en om je schoonmoeder te pleasen voor het feit dat je haar enige zoon een weekje voor jezelf had, neem je de typische plaatselijke lekkernij voor haar mee: sherry. 

#3 Griekenland

Bij de naam Kreta zul je waarschijnlijk eerder denken aan dronken pubers die halfnaakt op een bar staan te dansen, dan dat je jezelf samen met je lover inbeeldt op een romantisch verlicht (en verwarmd) terras. Nu de hete zomer voorbij is, is het toerisme ook veel minder hectisch. Perfect om juist rond deze tijd met je lover dit Griekse eiland te ontdekken.

Wat je er allemaal kunt doen? Lekker liggen bakken in de zon gaat je niet meer lukken, maar met 20 graden is het de ideale gelegenheid om daarom juist wat cultuur te snuiven. En daar loopt het van over op het eiland Kreta. Bezoek de overblijfselen van het oude paleis Knossos of ga naar de Samariakloof. Toch meer van de stad? In de hoofdstad Iraklion is er genoeg te doen. En slapen, dat doe je natuurlijk in deze romantische villa.


Minder bekend, maar ook heel romantisch is het eiland Lefkas. Het bekendste strand hier, Porto Katsiki moet je echt gezien hebben. Een azuurblauwe zee en een eindeloos wit strand: Porto Katsiki wordt daarom ook gezien als het mooiste strand dat Griekenland kent. Omdat het geen typische badplaats is, vind je er weinig toerisme. Vooral erg fijn als je een romantische strandwandeling met happy ending wilt beleven met je lover. 

Eliza was here
Wil je een kindvriendelijk appartement met peuterzwembad of wil je in alle rust samen genieten met je lover? Eén ding heb je in ieder geval altijd bij de hand en dat is je eigen huurauto. Die krijg je er namelijk standaard bij als je je vakantie boekt bij Eliza was here

Wat zo leuk is aan Eliza was here, is dat je hier de meest unieke vakantieadresjes vindt zonder enorm veel toeristen om je heen. Als je vakantie hebt, wil je natuurlijk in alle rust kunnen genieten. Van Griekenland tot Italië en van de Canarische Eilanden tot Ibiza: er zijn nog genoeg onontdekte vakantieparadijsjes!

Krijg jij ook spontaan zin om de herfst buiten de deur te vieren? Kijk op de website van Eliza was here voor de laatste aanbiedingen.