3 x winterhaarstijlen voor krullenbollen

Haar door Redactie Ze.nl
Gure wind en temperaturen beneden het vriespunt. We voelen het nu al aankomen: het winterseizoen. Helemaal niks mis mee, want bij aanvang van ieder nieuw seizoen heb je altijd een goed excuus om iets nieuws uit te proberen.

En nee, dan denken we niet alleen aan een nieuwe garderobe. Ook je haarstijl mag tijdens het winterseizoen wel wat verandering ondergaan. Waarom? In de eerste plaats omdat afwisseling natuurlijk gewoon leuk is. Een andere goede reden is direct ook de aanleiding voor de verandering: de winter. 
 

De wintermaanden kunnen funest zijn voor vrouwen met kroes en krullend haar. De kou en het wisselvallige weer (regen, wind, sneeuw) zuigen namelijk al het vocht uit je haar. En aangezien kroes en krullend haar van nature al droger is dan steil haar, heb je juist zoveel mogelijk vocht nodig. Welke winterhaarstijlen passen daarom bij de echte krullenbollen?
 

De Twists
Je hebt tegenwoordig heel veel soorten twists. Havana twists zijn momenteel erg populair in onder andere Amerika. De twists – twee haarstrengen die om elkaar heen worden gedraaid – worden gemaakt door Havana haar toe te voegen. Per plukje haar wordt het nephaar bevestigd en direct samen met je eigen haar in een twist gedraaid. De Havana twists zijn herkenbaar, omdat ze ‘dik’ en ‘vol’ zijn.  
 
Waarom deze haarstijl in de winter? De Havana twists behoren tot de zogenaamde beschermende haarstijlen, die je eigen haar beschermen tegen bijvoorbeeld weersinvloeden. Dit geldt ook voor andere twist haarstijlen, zoals de Marley Twists (worden gemaakt met speciaal Marley haar) en de Senegalese Twists (deze worden met synthetisch haar gemaakt). Allemaal lijken ze op elkaar. Beroemdheden zoals Solange Knowles en Chrisette Michele werden er al mee gespot!
 
Verzorgingstip
Wanneer je nephaar hebt laten invlechten, dan is het nog wel de bedoeling dat je voor je eigen haar en hoofdhuid blijft zorgen.  Smeer daarom drie keer per week een beetje Jamaican Black Castor Oil op je hoofdhuid.
 
 
De Bun
De knot kan eigenlijk in ieder seizoen wel, maar in de winter is hij niet alleen mooi, maar ook handig. Met een knot bescherm je namelijk je haarpunten; het meest kwetsbare gedeelte van je haar.  Met een haardonut zorg je ervoor dat je knot een mooie ronde vorm krijgt. 
 
Verzorgingstip
Upgrade je haarknot door een haaraccessoire te gebruiken. Dit maakt je kapsel net iets speelser.
 
 
De Sombré
Je bent vast nog wel bekend met de ombré haartrend. Dit is een vervagend effect van een haarkleur waar je haar van een donkere kleur (je wortels) in een lichtere kleur (je puntjes) eindigt. De contrastkleuren waren super populair in 2012. Anno 2013 mag dit vervagende effect ook, maar dan een tintje zachter. De overgang van donker naar licht is bij een sombré namelijk heel erg subtiel. Zo subtiel dat het er bijna ‘natuurlijk’ uit ziet. De sombré trend is prachtig wanneer je krullend haar hebt.
 
Verzorgingstip
Het kleuren van je haar is een chemische behandeling. Zoek met je haarstylist naar de meest vriendelijke methoden om dit te doen. Zorg er vervolgens voor dat je haar na de behandeling voldoende vocht krijgt, door het gebruik van een goede moisturizer. Het is helemaal aan te raden om je haar tweewekelijks of wekelijks een proteïne boost te geven met een proteïnemasker of conditioner.
 
Verander jij ook je haarstijl in de winter?


Iedere vier weken geven Aisha en Megisa van Myblackhair.nl de beste haartips & trics voor alle vrouwen met kroes- en krullend haar.

Wil je meer lezen over extensions, de verzorging van je krullen en alle trends op het gebied van blackhair & beauty? Ga dan naar de website van Myblackhair.nl.