Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

15 positieve dingen aan maandagen

Argh! Bij het woord maandag denk je al snel aan de bijbehorende frustraties: betweterige collega's, vroeg opstaan en daar direct spijt van hebben omdat de trein niet rijdt, en natuurlijk het feit dat het nog lang geen weekend is…

Maar niet getreurd, er zijn – wonderbaarlijk genoeg – ook echt wel positieve punten te benoemen die de maandag ons brengt:

1. Schone was in overvloed! Yes, dit weekend was een wasweekend en dit heb je met veel moeite op zaterdag doorstaan, maar op maandag ben je dolgelukkig dat er een aangevulde voorraad frisse strings in je nachtkastje ligt.

2. Maandag begint met een M. Net zoals M&M’s, Mars, Maltesers en McDonalds. Associeer maandagen dus voortaan met heerlijke chocola en een vette hap en je wordt glimlachend wakker. Food to the rescue!

3. Op maandag tijdens het spitsuur reizen is niet per se een aanrader, maar ja er zijn veel mensen. Dus? Meer kans dat er een enorm knappe kerel tegenover je in de trein komt zitten…


4. Gisteren was je in ieder geval vrij (uitzonderingen daargelaten).

5. Vanavond zie je eindelijk het vervolg van GTST, want je hebt het hele weekend al buikpijn van die cliffhanger.

6. Op maandag is het verantwoord om een keertje niet zelf te koken. Echt, een prima excuus om die pizza te bestellen of om kliekjes van gisteren in de pan te gooien.

7. Hoe sneller het maandag is, des te eerder je weer weekend hebt. Ja, zo had je het nog niet bekeken hè.

8. Maandagavond is de ideale avond voor jezelf: je vriendinnen heb je afgelopen weekend nog gezien, daten is geen goed idee en bij je moeder ben je gisteren nog op de koffie geweest.

9. Maandag is vaak niet eens de ergste dag van de week: op maandag kom je er namelijk achter wat je allemaal gemist hebt en wat je op dinsdag moet inhalen. Deadlines!

10. Onderzoek wijst uit dat de meesten van ons er op maandagen ná 11.16u pas een lach uit kunnen persen. Maar ja, we lachen tenminste.

11. Daarbij zijn we in de helft van de gevallen op maandagen ook nog eens te laat op ons werk (gebroken hak, gestrande trein, verleidelijke etalage onderweg). Eigenlijk is onze werkdag op maandag dus heel kort!

12. Oja, en we zijn ook maar zo’n 3,5 uur productief op maandagen. Eigenlijk ben je de halve dag dus gewoon vrij.

13. En daarom heb je des te meer tijd om met een glimlach terug te denken aan je belevenissen van afgelopen weekend.

14. Op maandag is zeuren totaal goed te praten en mag je dus de hele dag jammeren over je natgeregende broek. Op dinsdag moet je dat niet doen.

15. Je hoeft niet tot 2015 te wachten om meer fruit te eten: je kunt in ieder geval elke maandag een poging doen.

Zie jij voortaan ook de positieve kanten van maandagen?