Beauty / Lichaam
Lichaam

Shocking: Na de thigh gap nu de bikini bridge

Reageer 0
Er is weer een nieuw schoonheidsideaal opgedoken: na de thigh gap is er nu de bikini bridge. En ook in deze zorgwekkende trend slaan veel meiden behoorlijk door...

Ken je de thigh gap nog? Hierbij gaan meisjes zo ver met afvallen dat er een 'gat' tussen de bovenbenen komt en de bovenbenen elkaar niet meer aanraken. Wij dachten dat het eigenlijk niet veel erger meer kon worden met deze 'trends'. Dus wel. De bikini bridge is namelijk minstens zo aanstootgevend.
 

Onrealistische schoonheidsidealen
Wanneer je een bikini bridge hebt? Als je bikinibroekje strak staat tussen je twee heupbotten en er een soort gat ontstaat tussen het stof van je broekje en je buik. Al deze foto’s worden gedeeld op social media en blogs, waardoor ook andere meiden weer aangezet worden tot afvallen (op een vaak erg ongezonde manier). Hierdoor krijgen ze een slecht zelfbeeld en ontwikkelen ze weinig eigenwaarde. Experts vinden het dan ook een verschrikkelijke vorm van thinspiration. Ook het merk Dove, dat veel campagnes heeft om aan het gevoel van eigenwaarde van vrouwen te werken, heeft van zich laten horen: “De bikini bridge is het zoveelste voorbeeld waarbij er druk op vrouwen wordt uitgeoefend. Zo gaan vrouwen zich weer meer zorgen maken over hun lichaam. Onze ambitie is juist dat vrouwen vertrouwen hebben, geen angst. We willen niet dat ze constant druk ervaren van schoonheidsidealen die slechts een reflectie zijn van de werkelijkheid.”

Pro-ana websites
De beelden circuleren niet alleen op social media, maar ook op pro-ana websites zijn honderden foto’s te vinden van verschrikkelijke dunne meisjes die hun bikini bridge laten zien. Een expert op het gebied van zelfbeeld, Katie Lowe, vertelt aan Daily Mail: “Het feit dat nu ook de bikini bridge als iets wordt gezien dat vrouwen moeten nastreven, laat zien dat de idealen rondom vrouwen alleen maar erger worden en niet beter. We moeten eens inzien dat lichamen in allerlei vormen mooi kunnen zijn. Jonge meisjes moeten leren dat dit ongezond is en het gevolg is van een cultuur waarin meer dan 4500 meisjes jaarlijks een eetstoornis ontwikkelen.”
 

Liefhebbers delen hun foto’s op Twitter met de hashtag #bikinibridge, maar ze kunnen ook op Facebook kijken voor 'bridgespiration.' Daarnaast delen meisjes ook op Tumblr hun halfnaakte lichaam. Er circuleren zelfs verschillende ‘voordelen’ van het hebben van een bikini bridge. Zo zou je makkelijk je iPod in je bikinibroekje kunnen stoppen en word je sneller bruin bij je venusheuvel… 

Wat vind jij van dit nieuwe schoonheidsideaal?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 14 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Jackie JackieVip

  Zeg ik heb dat van nature. Ben ik daarom aanstootgevend? Are you kidding me!? Ik zou ook graag wat bijkomen hoor. Maar kmag doen wat ik wil en het lukt niet ik blijf mager. (zeer slank) Kvind het trouwens mottig als een venusheuvel per ongeluk toont. Maar dat er over ons word geschreven die van nature zo zijn en als AANSTOOTGEVEND worden beschreven kwetst dat wel. Ik schaam me van zo mager te zijn. Wat een KUTARTIKEL is me dit. Kijk eens hieronder en je zal zien hoeveel vrouwen er zich nog beledigd zullen voelen door dit artikel. Want ik weet dat ik niet alleen ben. Er zijn nu eenmaal types van vrouwen. Wees gewoon jezelf ipv zoals een ander te willen zijn. Vroeger viel een vriendin van me super veel af omdat ze jaloers was hoe mager ik was. :s En ik maar proberen bijkomen en shakes drinken. Ik snap het niet. Laat de mensen gewoon met rust. Mager zijn is niet leuk. Dat ligt niet comfortabel :p

 • Yvonne

  Ja als ik flink de adem en mijn buik inhoud heb ik ook wel een 'gap' , maar om zou je venusheuvel te tonen...? Ik trek het wel uit als ik ermee wil showen of laten bruinen.

 • Anoniem

  Ik heb zelf van nature een thigh gap en een -blijkbaar heeft die vervelende ruimte tussen je broekje en buik ook een naam- bikini bridge, ookal eet ik enorm veel. En zo zijn er vast nog heel veel meer meiden zoals ik, we kunnen er niks aan doen dus ben ik er maar blij mee. Maar dan moeten niet opeens allemaal mensen gaan zeggen dat het lelijk is of kinderachtig eruitziet (is gezegd over thigh gap) alleen maar om meiden die het zó graag willen hebben af te schrikken, want het is niet leuk om dat soort dingen te horen als je het dus van nature hebt.

 • Romeee

  Ik heb een bikini bridge van mijzelf en ik word GEK van al die mensen die zeggen dat ik ongezond dun ben.
  Ik kan er niks aan doen, ik eet me helemaal vol en nog kom ik niet aan gewoon.

  Maargoed, ik vind het wel erg dat meisjes zo erg gaan afvallen om dit te bereiken.
  Ik vind het zelf namelijk erg lelijk bij mijzelf en zou graag géén bikini bridge willen hebben.

 • Meadow

  ik heb hem ook. Tot aan de zomer toen mijn eetstoornis nog hoogtij vierde was hij veel erger.
  Nu herstellende en 4 kg's zwaarder. Vond me lichaam mooier toen al dat vet er niet aan zat.

  (en nee ik ben geen pro-ana van 16) Een eetstoornis is vreselijk. En erg lastig om te overwinnen.

 • Anoniem

  Inderdaad niet nieuw in de pro-ana wereld. Pff laat die meisjes gewoon met rust, het is niet zo dat dit soort "shocking" verhalen/reportages eraan bijdraagt dat ze zich begrepen voelen, laat staan dat ze zich open stellen om erover te praten of in therapie te gaan.

 • Anoniem

  Haha, sorry, die naam! Wie verzint het? Maar wat Maestro zegt, daar ben ik het mee eens (al ken ik deze 'trend' en de pro ana sites niet). Om die reden vind ik dat dit niet te opgeblazen moet worden. Ik word zelf alleen maar onzeker van de steeds negatiever wordende opmerkingen over 'dunne' meisjes. Hierdoor lijkt het alsof je, wanneer je een 'bikini bridge' hebt - zoals onder andere ik, van nature - je gelijk als ongezond bestempeld wordt. Maar goed, dit zal wel met mijn eigen onzekerheid te maken hebben. En ik snap het ook wel, want ik heb plaatjes gezien van 'thinspiration' en dat is best wel sick.

 • Anoniem

  Ik heb ook een bikini bridge van mezelf.. maar ben zeker niet extreem dun o.i.d.

 • Maestro

  Wel grappig dat er wordt gedaan alsof de thigh gap en bikini bridge nu trends zijn. Ik heb zelf ook lang met eetproblemen rondgelopen en zat ook vaak op pro-ana sites en die foto's had je toen ook al allemaal (5, 6 jaar geleden was dat). Al is de term bikini bridge wel nieuw voor mij :p maar het is echt niet iets wat nu pas net nieuw is hoor.

 • Daniëlle

  flink adem inhouden en buik inhouden en je bikinibroekje hoger doen tadaa... te sneu voor woorden!

  Pro-ana "couch potatoes" omdat ze niks kunnen met hun ongezonde lijfjes om dit "ideaal" te halen.

 • limchick

  kont naar achter tieten vooruit; de manier om een thigh gap te faken. waar de fuck gaat het allemaal heen met de wereld ja. niet best dit.

 • Riki

  Tot een jaar of 2 geleden had ik die ook, nu heb ik een bikini fridge: Goedgevuld en geen bridge te bekennen hahaha

 • Karin

  Ik heb ook een bikini bridge(je) van mezelf, die thigh gap echter is ver te zoeken haha (peerfiguur hè)! Maar dat het iets is om te 'ambiëren' vind ik wel echt bizar...

 • Chantal

  Sommige mensen hebben dit nu eenmaal van nature en sommigen niet. Big deal! Iedereen is anders gebouwd. Als ik lig steken mijn heupbotten ook uit, maar ik ben echt niet overdreven dun en zeker niet ongezond.

  Zou fijn zijn als we allemaal eens zouden stoppen met proberen op een ander te lijken, en gewoon gezond gaan leven en trots zijn op ons figuur. Niet jezelf uithongeren om ook maar een bikini bridge of thigh gap te krijgen, maar ook niet alle mensen afzeiken die het van nature wel hebben. Een gezond lijf komt in alle vormen en maten.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen