Liposuctie 2.0: Vetcellen uitplassen door middel van injectie

Lichaam door Marleen_S

 
Denk je erover om je vetrolletjes te laten wegzuigen bij de plastisch chirurg? Vraag dan eerst naar de nieuwste methode die sinds kort op de markt is. Door middel van een injectie plas je tegenwoordig je vetcellen gewoon uit.
 
Iedereen die een beetje last heeft van overtollig vet heeft er vast weleens over nagedacht: in plaats van uren te zwoegen in de sportschool, gewoon een enkeltje boeken naar de cosmetisch chirurg. Want met een beetje liposuctie loop je in een mum van tijd weer strakgetrokken de kliniek uit, hatsaaa!
 
Kilo’s verliezen terwijl je plast
Handig toch? Wat nog handiger is, is de allernieuwste methode op het gebied van vet kwijtraken zonder te sporten. Met een simpele injectie die een tijdje geleden in het leven is geroepen, is het nu mogelijk je vetcellen kwijt te raken elke keer wanneer je een kleine boodschap moet doen. Precies, kilo’s verliezen terwijl je rustig zit te plassen.
 


Alternatief voor liposuctie

De nieuwe behandeling, genaamd Aqualyx, schijnt volgens de bedenkers ervan het beste alternatief te zijn voor liposuctie waarbij het vet wordt weggezogen uit de buik, billen, benen en armen. Met het nieuwe middel hoef je namelijk geen operatie te ondergaan, maar heb je enkel en alleen een spuitje nodig.

De eerste cliënt heeft inmiddels al gebruik gemaakt van dit nieuwe product, aldus Daily Mail. De Engelse Sharon Donaldson legde in totaal € 1200 neer om het vet in haar gezicht en rond haar taille te behandelen.

Hoe werkt het?

De formule van Aqualyx bevat een mengel van onder andere water en polymeren die de celwanden van het vetweefsel met elkaar bindt. Op deze manier wordt het vet opgelost in stoffen die het lichaam uiteindelijk zelf uitscheidt.
 
Na drie weken op het toilet, zullen al je extra kilo’s als sneeuw voor de zon verdwijnen, belooft het middel. Sharon raadt het na haar behandeling iedereen aan bij wie veelvuldig sporten en diëten niet werkt, net zoals bij haar.

Sharons buik voor en na de behandeling met Aqualyx

Tegenhangers van de behandeling zijn in tegenstelling tot Sharon juist heel sceptisch over de injectie. Cliënten die de spuit krijgen zouden kwalen kunnen oplopen zoals een verhoogd cholesterolgehalte en kunnen het risico lopen op diabetes.

Wat vind jij van deze nieuwe methode? Denk jij dat het werkt of zal het gebakken lucht zijn?