Recept: Glutenvrije chocoladetaart

Eten door Redactie Ze.nl
Wat zijn gluten en hoe eet je glutenvrij? Dat besproken we een week geleden op Ze. In het kader van glutenvrij hebben we daarom ditmaal een overheerlijke chocoladetaart op het menu staan, en drie keer raden... glutenvrij!

Of je nu glutenintolerantie hebt, of het modeverschijnsel 'ik-eet-geen-gluten' volgt, deze taart is overheerlijk én een makkie! Want zeg nou eerlijk: chocolade doet het altijd goed, en hoe gezonder, hoe beter! 

Wat heb je nodig? 

(voor 10 personen) 

  • 250 gr. pure chocolade (70% cacao)
  • 100 gr. gezouten boter 
  • 4 eieren (m) gesplitst 
  • 150 gr. amandelen
  • 160 gr. poedersuiker

Hoe maak je het? 
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een Ø 23 springvorm in met boter en bekleed 'm met bakpapier. 
  2. Smelt op laag vuur de boter. Als het gesmolten is, voeg er dan de chocolade bij en roer tot ook dit goedje helemaal gesmolten is. Haal het van het vuur. 
  3. Klop de eidooiers in een kom met poedersuiker tot een licht schuimige massa. 
  4. Klop in een metalen of glazen kom de eiwitten tot stijve pieken. Zorg dat de kom vetvrij is, anders worden de eiwitten niet stijf.
  5. Meng de chocolade goed door de geklopte eidooiers, roer er de gemalen amandelen doorheen. Spatel de stijfgeslagen eiwitten door het chocolade mengsel.
  6. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in 25 tot 30 minuten gaar. Laat de taart 10 minuten afkoelen en verwijder dan de vorm. Serveer deze taart op kamertemperatuur.

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.