Lana leidt een dubbelleven: 'Ik ben universitair student én stripper'

Intiem door Redactie Ze.nl

Een dubbelleven leiden: Lana doet het. Ze is een keurige studente aan de universiteit én werkt als stripper. “Ik ga graag opzoek naar de mysterieuze dingen in het leven, die nét iets te ver gaan. Maar mijn familie weet van niks…”

"Ik ben altijd een apart type geweest. Ik ga graag op zoek naar het mysterieuze en dingen die nét iets te ver gaan. Het is onwijs spannend! Vooral omdat het niet zomaar een baantje is en als je eenmaal begint, merk je dat het een soort tweede leven wordt, een andere wereld..."
 
Tweede leven 
Zodra de zon is ondergegaan, leidt Lana (21) een ander leven dan velen van haar denken. Omdat ze geld, en bovenal snél geld nodig had, besloot ze een sollicitatiebrief de deur uit te doen. En wel naar een stripclub ver van haar hometown vandaan. “In eerste instantie kwam ik op het idee om te gaan strippen, omdat ik geld tekort kwam. Een baantje vinden is moeilijk, vooral omdat ik tot laat in de avond  veel moet studeren. Qua tijden is het niet praktisch om dan een ‘normaal’ baantje te kiezen.” Daarnaast doet ze al jaren aan paaldansen als sport. Alleen is volgens Lana werk vinden in de paaldanswereld waarbij je je kleren aan mag houden niet heel makkelijk. “Ik kan heel soepel en mooi dansen. Ik heb hier meerdere malen opmerkingen over gehad van ex-vriendjes en dat is altijd ergens in mijn achterhoofd blijven hangen.” 
 
Twijfels
Juist het idee van vieze mannetjes en stereotype ‘trucker-stripclubs’ waren redenen dat ze getwijfeld heeft of ze haar plan moest doorzetten. “Omdat het taboe is, weet je niet hoe het echt in zijn werk gaat. Wie weet in wat voor situaties je terecht kunt komen. Het was dus echt een enge stap. Uiteindelijk ben ik gaan kijken op internet voor clubs die me aanspraken en heb ik mijn sollicitatiebrief opgestuurd. Doodeng vond ik het! Ik kreeg al snel antwoord dat ze me erg graag bij hun team wilden hebben. Ik heb toen wat heen weer gemaild met de baas, en dat is denk ik wat me gerustgesteld heeft. Hij klonk heel professioneel, netjes, en stelde me gerust."

"Toen ik eenmaal binnen was, zakten de zenuwen meteen. Wat een chique club! Mijn baas was echt heel erg aardig en ik kreeg absoluut geen onveilig gevoel bij hem. Hij heeft me goed begeleid en geholpen wanneer het nodig was. Ook mijn andere collega's waren meteen heel hartelijk. Dit heeft er echt voor gezorgd dat ik me veilig voelde en meteen kon beginnen.”
 
Leuke en minder leuke kanten 
“Toen ik voor de eerste keer moest strippen, was dit erg onwennig. Je wordt aangekeken door zo veel mensen en je hebt geen idee hoe hoog hun verwachtingen zijn. Ik had verrassend weinig last van de zenuwen en toen ik klaar was, kreeg ik zó veel applaus. Na de eerste werkdag dacht ik: ja, dit blijf ik doen!” En hoe! "Bijna elke week werkte ik vijf nachten en door de vele uren die ik draaide (van 20:00 tot 07:00 uur) leek het alsof ik dit werk al eeuwig deed", zo vertelt ze.
 
“De leukste kant van het vak vind ik absoluut het optreden, de show. Ik vind het prachtig als ik mensen kan entertainen en al helemaal als ze mij waarderen. Ook de losse sfeer spreekt me erg aan, alsof alles kan en iedereen geaccepteerd wordt. Wat ik minder leuk vind, blijven toch echt de vieze mannetjes. Ik respecteer elke klant, maar eerlijk is eerlijk: als er een heel oude man op je zit te wachten, die ook nog eens verschrikkelijk blijkt te stinken en meteen zijn hand op je blote been legt, zit ik ook liever veilig op de bank. Verder komt het niet vaak voor, maar er zijn inderdaad mannen die je niet respecteren en als minderwaardig zien. Toevallig gebeurde me het van de week nog dat ik, toen ik me voorstelde aan de groep, als eerste antwoord terugkreeg: 'Ja hoi. Doe je ook gangbangs? 1500 euro.'  Als je aangeeft dat je dat niet doet, lopen ze met opgeheven neus de deur uit." 
 
Of Lana vreemde ervaringen heeft gehad? "Jazeker! Al vind ik niet snel dingen vreemd. Wat ik toch wel erg ongemakkelijk vond, was toen ik een klant gezelschap hield, terwijl hij wat te drinken voor me had gekocht. De drankjes bleven komen en dat tikte vooral bij de klant behoorlijk aan. Uiteindelijk begon hij te huilen, want hij vond het toch ó zo leuk met al die vrouwen hier. Vervolgens bleef hij maar huilen en ging hij me huilend omhelzen. Hij liet niet meer los. Elke keer als hij weer bij leek te zijn gekomen. begon hij weer, en dit ongeveer twee uur lang!”

Geheim
“Eigenlijk weet bijna niemand dat ik stripper ben. Alleen mijn beste vrienden weten ervan en dat zijn er maar een paar.” Haar familie daarentegen weet van niks. “Ik denk omdat ik bang ben dat ik ze teleurstel. En verder vind ik eigenlijk ook dat niemand het iets aangaat. Het is een verborgen tweede leven, een privézaak. Maar mijn vrienden accepteren het volledig. Ze zouden het nooit zelf doen, maar vinden mijn verhalen wel degelijk interessant."

Toekomst

“Zolang ik studeer, wil ik hier wel blijven werken. Wel kan ik me voorstellen dat ik over twee maanden misschien wat ga minderen, omdat het ook erg zwaar werk is. Ik denk dan ook niet dat ik dit permanent als vaste baan blijf houden, maar ik zie mezelf dit wel van tijd tot tijd doen. Erg handig als je – snel – geld nodig hebt. We zien wel wat ervan komt!” In de rest van de erotische branche heeft Lana geen interesse. “Ik denk omdat het meer het dansen is wat me trekt, dan het feit dat ik naakt gezien word.”