Ze's sekswoordenboek: Stripper

Intiem door Anjali

Sommigen wilden vroeger popster, arts of politieagent worden, maar waarschijnlijk dacht je vroeger nooit aan het worden van stripper. Veel mensen zijn het, maar wat houdt het nu eigenlijk in? Wij vertellen het je.

Wat doet een stripper?

Een stripper is iemand die een striptease doet. Striptease is een manier van dansen, waarbij de danser(es) zich al dansend langzaamaan uitkleed: het 'strippen'. Het doel van een striptease is het 'teasen' van de kijker, oftewel het opwindend en uitdagend uitkleden voor een persoon of personen. Een striptease wordt pas als opwindend gezien als het goed uitgevoerd wordt, bijvoorbeeld door middel van de opwindende manier van uitkleden, het 'teasen' van de kijker en de seksuele bewegingen die er gemaakt worden. Er wordt dan ook echt een show van gemaakt. Zodra het laatste kledingstuk uitgedaan is, wordt de show beëindigd. Soms eindigt de show zelfs voor het laatste kledingstuk uitgedaan is, dan blijven enkele kledingstukken dus nog aan. Ook is het de bedoeking dat de kijker de danser vaak niet aanraakt, maar puur geniet van de ervaring door ernaar te kijken.

Wat verdient een stripper?

Het salaris van een stripper in Nederland begint vaak bij € 400 per dag. Natuurlijk hangt het loon af van veel verschillende factoren. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk dat de danser huur betaalt aan de stripclub. Ook kunnen zij per avond veel fooi krijgen, waardoor het salaris per dag erg verschilt: sommige mensen verdienen tot wel € 2000,- per dag! Natuurlijk is dit niet voor iedereen zo, en komt het meeste geld binnen via privégroepen of -optredens. Ook dan is het de bedoeling dat de stripper ten alle tijden niet aangeraakt wordt, en dat er respectvol met elkaar omgegaan wordt.

Hoe wordt je stripper?

Het is redelijk eenvoudig om stripper te worden, omdat de meeste stripclubs vaak of altijd op zoek zijn naar extra personeel. Het is daarbij wel belangrijk om een stripclub te kiezen die bij je past. Er zijn drie soorten clubs waar je uit kunt kiezen: chique clubs, buurtclubs en derderangs clubs. De chique clubs hebben vaak hogere kosten, waarbij het personeel en de dansers hun fooi delen met elkaar. Buurtclubs zijn wat kleinschaliger en zijn een betere keuze voor de beginners. Derderangs clubs hebben minder klanten en bevinden zich vaak in landelijke gebieden. Natuurlijk kun je het beste van te voren wat research doen door huidige dansers te vragen naar hun ervaringen. Ook kun je hen vragen naar hoe zij zijn begonnen en wat de adviezen zijn.