Dream on: de meest voorkomende dromen

Psyche & spiritualiteit door Kimberly
Dat de meeste dromen bedrog zijn, weten we. Maar wat we niet weten is waaróver menig mens droomt. Of je nu een sweet dream of een beautiful nightmare hebt, de meeste dromen gaan over vliegen, seks en achtervolgingen. 
 
Droom jij geregeld over een turbulent vliegritje met van die out of the blue schokken, en denk je dat je de enige bent? Nope. Wij helpen je uit je droom: uit onderzoek blijkt dat dit de meest voorkomende droom is! Een grote meerderheid droomt regelmatig over thema’s als vliegen, seks en achtervolgingen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van drie Duitse universiteiten. 
 

Man vs. vrouw 
Wat ook interessant is, is dat een man heel anders droomt dan een vrouw. Zo droomt een man vaker over seks, geld en het zoeken van een toilet (ehh... watte?!) en een vrouw droomt vaker over water (zwemmen) en dode mensen. Ook het thema 'school' komt vaak voor. Zowel de man als de vrouw droomt regelmatig over het vergeten te leren voor een examen, een examen doen voor een moeilijk vak en het niet slagen voor een examen. Pfff, zweet-alert to the max en een hoog herkenbaarheidgehalte!  

Meest voorkomende dromen
De vraag waarom we dromen, blijft vooralsnog onbeantwoord. Dat geldt ook voor de vraag waarom we over bepaalde onderwerpen dromen. “De dingen die we overdag meemaken, herleven we in onze slaap. Een achtervolging kan bijvoorbeeld wijzen op een vervelend persoon, een nare gebeurtenis of uitstelgedrag”, zo zeggen de onderzoekers. Maar wat zijn nu de meest voorkomende dromen? Daar hebben de onderzoekers wél een duidelijk beeld van:
 1. Vliegen of zweven
 2. Iets steeds maar weer proberen
 3. Achtervolgd of opgejaagd worden
 4. Seks 
 5. School, docenten, leren
 6. Te laat komen
 7. Een levende is dood
 8. Een dode is weer levend
 9. Aangevallen worden
 10. Zwemmen
 11. Vallen
 12. Wilde, gevaarlijke dieren
 13. Eb & vloed (?!)
 14. Heerlijk voedsel eten
 15. Opgesloten zijn
Waar heb jij vannacht over gedroomd? Heb jij een herhaaldelijke droom? 

Bron: DailyMail