Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

Get uncomfortable: de missie

Je op tachtigjarige leeftijd realiseren dat je geen één keer uit je comfortzone bent gestapt; daar lijkt mij geen bal aan. Want het is lekker veilig, maar ook een tikkie saai. Dus vandaar mijn missie: get out of that comfort zone.
 
Klinkt misschien erg ambitieus. Is het ook. Want laat ik even bloedeerlijk zijn... uit je comfortzone stappen is freaking scary. Alsof je poedelnaakt de jive danst voor een publiek van duizend man. Maar dan enger. Uit je comfortzone treden betekent nieuwe dingen proberen, problemen van vroeger aanpakken en in plaats van over zaken dromen, ze ook daadwerkelijk doen. Buiten de comfortzone is namelijk waar ‘de magic happens’ en hé: wie wil dat nu niet?
 

Dus heb ik voor mezelf het doel gesteld om de komende maanden dingen te doen die buiten mijn – ó zo bekende – comfortzone liggen. Want ik heb wel zin in dat beetje extra magie. Waar ik deze precies vandaan ga halen, weet ik nog niet. Laat ik gewoon beginnen met de aanschaf van een skateboard (check), publiekelijke huppelpasjes en een les mindfulness (wat nog verder uit m’n comfortzone ligt dan een naakte jive). Ik heb geen idee hoe de lijst verder zal gaan en wat deze ‘niet-zo-comfortabele-zone’ mij gaat brengen, maar ik heb er verdomd veel zin in.
 
De komende tijd houd ik je via Ze.nl en mijn eigen blog op de hoogte over mijn niet-comfortabele vorderingen. Geïnspireerd geraakt en ook zin om uit je comfortzone te stappen? Deel jouw niet-comfortabele ervaringen of suggesties met mij (kan ook via twitter @jerneyvpoorten) en wie weet bevinden we ons straks allemaal in een staat van niet-comfortabele awesomeness

Lees ook de vorige columns van Jerney!Jerney van Poorten - een 26-jarige in ontkenning - heeft een ‘overdose’ aan fantasie, een boel sarcasme en een afkeer voor mensen die altijd drie zoenen moeten geven.

Wekelijks schrijft ze op haar blog talktoyousoon.nl over alles wat in haar ogen bijzonder interessant is. Zoals George Clooney of ruziën in bed. De columns zijn niet politiek correct, maar gelukkig ook nooit politiek: "Want dat is voor oude mannetjes met hangbillen."