Hoe draag je? donkere make-up?

Make-up door Ze.nl
Hoewel de no-make up look momenteel helemaal hot is, is het zo af en toe ook weleens leuk om helemaal uit te pakken. Een smokey eye of heavy lipstick niet voor jou weggelegd? Met deze tips lukt het je wel!
 
De vuistregel bij donkere make-up: less is more. Kies dus voor óf een accent op je ogen, óf op je lippen. Wij zijn in love met de dieprode lippen van Khloe Kardashian en de big brows van Cara Delevingne. Maar hoe creëer je nou die smokey eyes, volle wenkbrauwen of perfect gestifte lippen? Ons zusje Fashionscene geeft make-up tips!
 
Look 1: Smokey eyes
We horen je denken: supersexy, die smokey eyes à la Jessica Alba, maar zonder een make-up artist krijg ik dat nooit voor elkaar... Fout! Het geheim zit hem in het juiste product. Jessica’s make-up artist gebruikte voor Jessica’s smokey eyes namelijk een crèmeformule in plaats van een oogschaduw in poedervorm. Dat voorkomt namelijk een fall-out (je kent het vast wel; de helft van de oogschaduwpoeder is op je wangen terecht gekomen).
 
Hoe je Jessica’s sexy look creëert? Omlijn je ogen met een zwart oogpotlood. Laat het lijntje bij de uiteinden van je oogleden een beetje omhoog lopen. Vervolgens breng je een gel eyeliner met een plat kwastje over je gehele ooglid aan. Blend de gel uit tot iets in de arcadeboog. Creëer aan de buitenkant van je oog een mooi puntje. Maak je look af met een klein beetje zilveren oogschaduw in je binnenste ooghoek en veel mascara voor een dramatische look. Een zwarte off-shoulder top erbij en voilà, klaar is jouw party-look.

 
Look 2: Dark lips
Sinds Lorde tijdens de Grammy’s met donkere, vampier-achtige lippen op de rode loper verscheen, is het een trend in celebrity-land. Van Khloe Kardashian tot Kylie Jenner en van Rihanna tot Selena Gomez, we hebben ze allemaal gespot met dark lipstick. Toch moet je met een aantal dingen rekening houden als je voor een donkere lipstick kiest.
 
Let your lips do the talking: als je gaat voor donkere lipstick, houd je de rest van je make-up rustig (al zijn de Kardashians daar niet altijd het beste voorbeeld van).  Een klein beetje blush en mascara zijn vaak al genoeg. Om uitlopen van je lipstick te voorkomen kun je voor het aanbrengen een dun laagje concealer rond de mond smeren. Veeg dit goed uit, zodat je er niets meer van ziet, en breng daarna je lipstick aan. Vergeet niet regelmatig je lippen te checken, want een big smile met rode tanden kan nogal gênant zijn.
 
Khloe Kardashian combineert haar donkere lippen met een zwarte top. Dat staat natuurlijk super mooi, maar pas wel op dat niet je hele outfit zwart is. Dat kan namelijk een tikkeltje té gothic ogen.
 
 
Look 3: Big brows
Stop met epileren, want volle wenkbrauwen zijn hot! Ben je niet gezegd met de volle, donkere wenkbrauwen van Cara Delevingne? Zo fake je ze: gebruik een matte oogschaduw of een wenkbrauwpotlood in dezelfde kleur als je haar, of één tintje donkerder. Teken je wenkbrauwen voorzichtig bij (vermijd blokken of strepen) en kam ze vervolgens door met een wenkbrauwborsteltje.

Wil je ook die glamorous look van Cara? Breng dan wat champagnekleurige oogschaduw aan op je oogleden, in de arcadeboog en net onder de onderste wimperrand. Breng vervolgens een grijze oogschaduw aan op je oogleden en blend deze met de andere oogschaduw. Een klein beetje witte oogschaduw in je binnenste ooghoeken laat je ogen nog beter uitkomen. Een chique knot in je haar en een romantische top geven deze look extra glam!
 
Kijk voor meer beautytips, hippe modetrends en stijladvies op ons zusje Fashionscene.nl!
 
Welke look vind jij het mooist?
Beeld: Getty