15 haar- en beautytips voor hoge temperaturen

Make-up door Marleen_S
Feeling hot, hot, hot! Heerlijk, het is hartje zomer. En wat doe je als er met je rood aangelopen gezicht en onhandelbare lokken geen land meer te bezeilen valt? Nou, gauw gebruikmaken van deze tips om het hoofd koel te houden.

 
Als de thermometer een graadje of dertig aangeeft, hoef je niet gelijk de eerste de beste vrieskist in te duiken om je make-up en kapsel tegen uitlek- of uitzakgevaar te beschermen. Wat je wél moet doen, is de inhoud van je kaptafel vervangen door summerproof producten. Zie het zo: je draagt geen winterkleding in de zomer, toch? Voor je beautyritueel geldt hetzelfde. Waarom zou je al die zware producten tijdens een hittegolf op je gezicht en in je haar dan wél smeren? Precies. En de volgende tips gaan je verder helpen. Kom jij zeker weten met een gerust hart de zomer door.
 


Beauty
Prima primer

Primer vormt de perfecte basis voordat je ook maar iets op je gezicht smeert. Een primer houdt je make-up langer mooi en is daarnaast ook superlicht. Je merkt niet eens dat je het op hebt.
 
Lichte make-uptinten
In de winter doe je het goed met smokey eyes, maar in de zomer kun je beter kiezen voor lichte make-uptinten. Het past beter bij je zomerse outfits en het oogt fris en fruitig.
 
Bronzer
Heb je nog niet echt een zomerse glow op je gezicht? Shape je wangen, voorhoofd en kin dan met een bronzer. Gebruik niet te veel, een kleine beetje is al genoeg voor een gezonde uitstraling. Enne, kies een bronzer met een SPF. Ja, die bestaan. Ben je meteen goed beschermd.
 
Getinte dagcrème
Foundation is ideaal om je huid te egaliseren in de winter. In de zomer moet je gebruik maken van de natuur! Laat je huid ademen en gebruik – als het echt moet – een getinte dagcrème. Dit trekt in je huid en ligt niet zoals een foundation boven op je huid.
 
Geen parfum, maar bodyspray
Parfum kan nare plekken achterlaten als je gaat bakken in de zon. Maak liever gebruik van speciale zomerse bodysprays om lekker te ruiken. Of investeer in een heerlijke zonnebrandcrème met bijvoorbeeld kokosgeur.
 


Getinte lippenbalsem

Lippenstift gaat gegarandeerd uitlekken, waardoor het pipo-effect kan ontstaan. Dat willen we niet. Zet daarom je lippen subtiel aan met gekleurde lippenbalsem.
 
Producten op basis van mineralen
Een algemene tip, maar daarom niet minder belangrijk: als je toch investeert in nieuwe, zomerse make-upproducten, zoek dan naar producten die op basis van mineralen zijn gemaakt. Die zijn automatisch een stuk lichter en voeden je huid.
 
Roze tinten en nudetinten
Tinten als roze en nude passen perfect bij de zomer. Ze zijn neutraal, maar maken het plaatje wel compleet. Gebruik donkere nudetinten voor 's avonds en ga overdag voor lichtroze oogschaduw of blush.
 
Poeder-eyeliner
Fan van eyeliner? In de zomer kan dit nogal hard staan en snel uitlopen. Je kunt ook poeder-eyeliner proberen als je toch je ogen wat wilt aanzetten. Wil je toch liever een gewoon oogpotlood, maar smelt deze zo weg? Leg ‘m dan in de koelkast of vriezer.
 
Verfrissende waterspray
Schaf een waterspray aan om je gezicht tijdens een dagje strand of op kantoor te koelen. Sommige watersprays bevatten zelfs mineralen of een lekker luchtje, waardoor-ie niet alleen verfrist, maar ook je huid voedt of lekker laat ruiken.
 


Haar
Droogshampoo voor volume

Het is echt geen doen, je haren in model brengen in de zomer. Last van plat en sluik haar? Gebruik een droogshampoo om wat volume te creëren en om vet haar – voor een hele dag – te bestrijden.
 
Geen zware haarproducten
Je kunt proberen wat je wilt, maar als je te veel producten in je haar gebruikt (lees: haarspray, mousse en andere producten die je haar zwaar maken), zul je juist het tegenovergestelde effect krijgen. Style je haar dus met mate.
 
Exit föhn of steiltang
We willen toch van dat prachtige beachproof haar in de zomer? Nou, laat je haar maar gaan. Laat de steiltang en föhn lekker links liggen – is toch te vermoeiend om te gebruiken in de bloedhitte – en laat je haar gewoon opdrogen. Spray er eventueel wat zout water in om wat stugger haar met eventueel wat krullen te creëren.
 
Sjaaltjes, hoeden, haarbanden
Is je haar echt onhandelbaar en niet om aan te zien? Knoop een sjaaltje in je haar, zet een grote flaphoed op of schuif een haarband in je haar. Simple as that en hartstikke modieus.

Heb jij nog tips en tricks om de zomer beautyproof door te komen?