Lifestyle / Media
Media

Inwoners Los Angeles bellen massaal 911 vanwege Facebook-storing


Pure paniek heerste er afgelopen vrijdag in Los Angeles. Waarom? Facebook had een storing. Reden genoeg dus om massaal het noodnummer te bellen. Gevolg: de politie draaide overuurtjes en moest noodgedwongen een Tweet plaatsen. 
 
Geen Grumpy Cat, Candy Crush-partijtjes en knappe criminelen in de Timeline van de inwoners van Los Angeles. Het aantal hotdog-selfies? Nul. En zelfs van de hilarische doch domme Facebook-reacties moesten ze afzien. Wat er aan de hand was in L to the A? Facebook lag eruit. De foutmelding ‘Sorry, something went wrong. We’re working on getting this fixed as soon as we can’, verscheen in beeld toen ze de social mediagigant probeerden te bezoeken. De inwoners raakten massaal in paniek en hoewel de site er maar een uurtje heeft uitgelegen, schroomden ze zich niet om het noodnummer te bellen. 


De Tweet die de politie noodgedwongen moest plaatsen
 
Facebook-verslaving
Zeg je social media, dan zeg je Facebook. En dat het verslavend kan zijn, weten we. Gevolg van deze 911-invasie was echter dat échte noodgevallen plaats moesten maken voor deze ‘crisissituatie’. De telefoon bleef maar rinkelen en de politie besloot actie te ondernemen, zo meldt Metro. Waarschijnlijk om de juiste doelgroep te bereiken (lees: extreme social mediaverslaafden) liet de politie via een Tweet weten dat ze dit allerminst prettig vonden. Zo stond in het bericht: “#Facebook is not a Law Enforcement issue, please don't call us about it being down, we don't know when FB will be back up!”. Want inderdaad, wij geven een dikke dislike voor deze actie. 

Wat vind jij van een Facebook-verslaving? Zou jij ook het noodnummer draaien als Facebook eruit zou liggen?