Shocking internetrage: de Fire Challenge

Media door Marleen_S
In vuur en vlam worden gezet, werd nog nooit zo letterlijk genomen. Nu doen tieners wel vaker de meeste vreemde dingen, maar omwille van een challenge jezelf in de hens steken? Het is de nieuwste rage op internet: de Fire Challenge.

Mag ik een vuurtje? Waarvoor? O, gewoon, ik heb wat benzine over mijn lijf gegooid en kan niet wachten om mezelf levend te verbranden. Het is de Fire Challenge in een notendop. Giet jezelf onder met een brandbare vloeistof zoals parfum of deo, haal een aansteker en zet de fik erin. O ja, en deel het vooral op alle denkbare social media om indruk te maken op je online vrienden. Wie z'n billen brandt...

Op het internet duiken er wel vaker vreemde challenges op, zoals de Cinnamon Challenge. De laatste tijd kunnen we bijvoorbeeld Facebook al niet meer openen of de nominaties om het water in te springen, vliegen ons om de oren. Maar dat is nog onschuldig vergeleken bij de Fire Challenge. Spelen met water is leuk, spelen met vuur gewoon niet. Tja, wie z’n billen brandt, moet op de blaren zitten.

En die blaren zijn, naast een fles drank of je favo snoep ter beloning, het enige wat de Fire Challenge je oplevert. Want als je geen professioneel vuurspuwer bent in het plaatselijke circus, dan kun je er donder op zeggen dat je tweedegraads brandwonden oploopt. Tieners die met deze bizarre challenge meedoen, schijnen niet echt te beseffen dat je er littekens voor het leven aan overhoudt...


fout in embed: media provider niet ondersteund
 
Tweedegraads brandwonden

Ook de Amerikaanse Daisy Schumer liep fikse brandwonden op doordat ze meedeed aan de Fire Challenge. Alleen wilde Daisy niet indruk maken op haar vriendinnen door zelf vrijwillig mee te doen, maar goot er iemand ineens parfum over haar lichaam en stak de aansteker aan. “Ik rolde over de vloer om het vuur te doven, maar ik verbrandde alsnog mijn rug”, vertelt Daisy aan KFVS12. Daisy moest gelijk naar het ziekenhuis waar ze werd behandeld voor haar rug. 

Inmiddels hebben al duizenden andere tieners Daisy's voorbeeld en dat van vele anderen gevolgd, want op social media zoals Vine en Instagram is de hashtag #FireChallenge trending topic. In sommige gevallen komen de tieners er met de schrik mee weg, maar dit gebeurt lang niet altijd, aldus The Huffington Post. Verhalen als die van Daisy zijn dagelijkse kost bij de Amerikaanse ziekenhuizen. 


De toegetakelde rug van Daisy

Dus alsjeblieft, kunnen we weer gewoon allemaal lekker knikkeren of eendjes voeren in onze vrije tijd...?

Wat vind jij van de Fire Challenge? Moet er worden ingegrepen of moeten ze maar op de blaren zitten?