Strike a pose: De Cavity Pose is een rage in Japan

Media door Kimberly

Dat Japan vooruitloopt op een aantal zaken, weten we. Wat we tot op heden niet wisten is dat we het totaal verkeerd begrepen hebben. Geen duckface, maar het houden van je hand op je wang is hoe je een selfie schieten moet.  
 
Eén ding is zeker: in Japan kan het allemaal. Heb je huidproblemen? Dan zet je toch wat levende, glibberende slakken op je gezicht! Slapen in bed? 2012. En het land is ook de beroerdste niet en biedt Japanners de mogelijkheid om hun trouwfeestje doodleuk in McDonald’s te vieren. Hiep Hoi! Maar nu komt de eilandstaat met iets nieuws: een pose, de zogenaamde 'Cavity Pose', die je aanneemt op foto’s waarmee je de show zult stelen. Dus: bye bye duckface en hello Cavity Pose!
 
Geen social media-dingetje
Huh? Hèh? Watte? Geen Flippo-, Scoubidou- of Wuppie-taferelen, maar een soort fotopose die een rage is in Japan. Mocht je ook de pose willen aannemen, let dan op dat je 1) je hand losjes en met een lichte vingerkromming tegen je wang houdt en 2) een beetje zielig kijkt zodat je de indruk wekt alsof je hevige kiespijn hebt. Eitje toch?

Maar waarom willen ze op de foto? De pose zou ervoor zorgen dat je gezicht er ‘leuker’, slanker en kleiner uitziet, zo meldt DailyMail. En dat wordt, voornamelijk in Japan, beschouwd als het ideaalplaatje. Of de rage een kortstondig social media-dingetje is? Heus niet. De rage verschijnt namelijk niet alleen op Japanse social media, ook op veel tijdschriftcovers prijken celebs en modellen in de kiespijnpose. Maar daar laat menig Japanner het niet bij. De trend verspreidt zich niet alleen via nationale tijdschriften, ook kunst en populaire cartoons zijn de gelukkige (?). De 'Cavity Pose', die zijn naam te danken heeft aan het feit dat de hand voor de wangholte wordt gehouden, staat overigens in Japan beter bekend als de ‘Mushiba Geen Poozu’ of Mushiba Poozu’. 

Nou, geen duckfaces voor ons meer, wij plaatsen alleen nog maar kiespijnfoto's op Instagram. 
De Cavity Pose-rage... ga jij eraan meedoen? 
Beeld: Instagram