Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

Hi- ha- horoscoop: December

De toekomst kunnen we niet voorspellen, maar met je horoscoop vang je er een glimp van op. En ook al bepalen we zelf ons eigen lot, we zijn best nieuwsgierig. Kijk gauw wat er deze maand voor jou in de sterren staat geschreven!
 
Ram (21 maart – 20 april) 
De temperatuur daalt en daarmee ook je humeur. Overal waar jij binnenkomt lijkt de verwarming het lootje te hebben gelegd. Je kunt het maar niet warm krijgen. Zelfs wanneer je Hem voorbij ziet lopen en je iets ongelooflijk gênants doet, krijg je het er niet warmer op en dat gaat je humeur niet ten goede. Gelukkig keert het tij al snel wanneer blijkt dat je moeder… euh Sinterklaas, tóch een mooi cadeau voor je gekocht heeft terwijl jullie hadden afgesproken het dit jaar niet te vieren.
Jouw feestdagenblunder: Wanneer de caissière in de Blokker aan je vraagt of de cadeautjes die je zojuist hebt gekocht, verjaardagscadeautjes zijn, zing je in al je feestvreugde net iets te hard dat het sinterklaascadeautjes zijn. Maar wanneer je je omdraait, zie je dat er de hele tijd een 6-jarig kind achter je stond. Oeps… hopelijk heeft-ie het niet gehoord. 
Jouw wintermoment: Wanneer je na een lange dag op het werk besluit om niet de tram te nemen, maar gewoon lekker te gaan lopen, geniet je intens van alle kerstverlichting die opgehangen is. 
 
Stier (21 april – 20 mei) 
We hebben goed nieuws voor je. Iets met dertien en maand. Inderdaad: de kerstbonus komt eraan! Je hebt dit jaar je stinkende best gedaan en dat heb je ook met heel veel plezier gedaan, maar met een beloninkje is natuurlijk helemaal niets mis. Je weet dat de bonussen eraan komen en je weet ook dat je wel een extraatje verdient. En die kun je overigens ook wel goed gebruiken, want tijdens deze decembermaand ga je nét iets buiten je budget. 
Jouw feestdagenblunder: Kersttruien zijn helemaal hip & happening. Je loopt dus de eerste de beste kledingwinkel in en schaft er eentje aan. Helemaal blij met je nieuwe trui gaan jij en je vriend samen naar je schoonfamilie. Alleen kom je daar je fashion twin tegen… juist ja, zijn 14-jarige nichtje heeft precies dezelfde trui aan. 
Jouw wintermoment: Het is alweer een hele tijd terug dat jij voor het laatst de ijzers onder je schoenen hebt gebonden. Wanneer je beste vriendin je vraagt of je zin hebt om mee te gaan schaatsen, antwoord je dan ook met een volmondige ja. Eenmaal op de schaatsbaan aangekomen, heb je de tijd van je leven! 
 
Tweelingen (21 mei – 21 juni) 
Deze maand zit je lekker in je vel en geniet je van alle kleine dingen. Helaas geldt dit niet voor iedereen en de een op de andere vriendin komt in een wintercrisis terecht en ze komen allemaal naar jou toe voor advies. Hoewel je eigenlijk lekker wilt genieten van de roze wolk waar je op zit, bied je toch een luisterend oor voor al je vriendinnen. Naderhand zijn ze superblij dat ze jou als vriendin hebben en dat doet je ook wel heel erg goed.  
Jouw feestdagenblunder: Het wordt voor jou een spannende Kerst. Voor het eerst ga je de familie van je vriend ontmoeten. Je hebt voor de gelegenheid een mooie witte trui gekocht. Alleen gaan je trui en de rode rolladesaus niet samen... 
Jouw wintermoment: Wanneer je boodschappen gaat doen, kom je een oude vriendin van vroeger tegen die je op een of andere manier uit het oog verloren had. Het klikt nog steeds net zo goed tussen jullie als vroeger en na drie kwartier tussen de koekjes en de pakjes drinken te hebben gekletst, wisselen jullie nummer uit en besluiten jullie om snel weer eens af te spreken.  
 
Kreeft (22 juni – 22 juli)
Maandenlang heb jij je voorgenomen om een abonnement af te sluiten bij de sportschool, maar op een of andere manier komt het er maar niet van. En eerlijk is eerlijk, je weet niet hoelang je het volhoudt om jezelf naar de sportschool te slepen. Dus je besluit om iets te doen wat je wel leuk vindt. Je koopt een badenkaart bij het lokale zwembad want zwemmen, dat vind je wel leuk! 
Jouw feestdagenblunder: Dapper heb jij je ingeschreven voor de nieuwjaarsduik samen met een vriendin van je. Wanneer je jezelf tijdens de dag des onheil in bikini vertoont, lacht je vriendin je smakelijk uit, want je bent helemaal vergeten om het wintervachtje op je benen te scheren… 
Jouw wintermoment: Wanneer jij samen met je vriendinnen een avondje gaat stappen, belanden jullie lichtelijk aangeschoten in de karaokebar. Nadat jullie nog wat liquid courage naar binnen hebben gegoten, besluiten jullie om ook een liedje te zingen. Samen met je vriendinnen blèren jullie Mariahs All I want for Christmas. En jullie genieten er allemaal evenveel van!  
 
Leeuw (23 juli – 23 augustus)
Iedereen om je heen loopt te kirren dat het december is en dat het hun favoriete maand is. Jij daarentegen vindt de feestmaand nogal overrated en kunt niet wachten tot al die verplichtingen voorbij zijn. Januariblues? Daar heb jij geen last van. Jij kijkt nu al uit naar de eerste maand van het jaar, want dan is alles weer rustig. Én je kunt ook niet wachten tot de sale in januari begint! 
Jouw feestdagenblunder: Je vriend loopt al zo lang te zeuren om die ene nieuwe game. Jij besluit 'm daarom maar te verrassen met zijn felbegeerde spel voor de X-box. Wanneer hij zijn pakje openmaakt, kun je niet wachten om zijn verraste gezicht te zien. Maar als hij het spel heeft uitgepakt, kijkt hij beduusd naar de verpakking. “Lieverd, ik heb geen X-box, maar een Playstation”, komt er vervolgens uit zijn mond. Heb jij weer hoor…
Jouw wintermoment: Wanneer jij samen met je moeder de stad in gaat om inkopen te doen, stelt ze spontaan voor om een oliebol te halen. Samen met mams genieten jullie van de smaak en lachen jullie wanneer de lading poedersuiker op je zwarte jas terecht komt waardoor het eruitziet als euh… iets anders dan poedersuiker. Wat is je mams toch leuk! 
 
Maagd (24 augustus – 23 september)
Tijdens deze drukke maand kun je extra genieten van de kleine momentjes. Wanneer je bij je ouders langs gaat, heeft je moeder de warme chocolademelk al klaar staan en kijken jullie samen op de bank naar heerlijke trash tv. En wanneer je thuiskomt en je vriend heeft het eten al klaar, voel je je helemaal een geluksvogel. Jep, het leven is zoveel mooier als je de kleine momenten waardeert. 
Jouw feestdagenblunder: Dagen voor het Kerst is, sta jij al te zwoegen in de keuken. Je bent vastbesloten om het feestmaal der feestmalen op tafel te zetten. Je doet zo je best om de kalkoen te marineren en om de lamskoteletjes te roosteren, dat je helemaal vergeet dat de vriendin van je broer vegetariër is. Oeps. Hoewel je eerst maar riep dat je het onzin vindt dat de supermarkten Tweede Kerstdag open zijn, hol je op je hoge hakken snel naar de buurtsuper. 
Jouw wintermoment: Elke zaterdagmiddag ga je naar de markt om weer wat verse groenten en fruit in te slaan. Wanneer je na een drukke dag toch nog tijd weet vrij te maken om op de markt je vaste boodschapjes te halen, tovert de groenteman een lach op je gezicht wanneer hij vertelt dat hij de mooiste sla voor jou heeft bewaard. 
 
Weegschaal (24 september – 23 oktober) 
Je hebt het niet zo op de feestdagen en vindt ze vaak te druk. Je hebt helemaal geen zin in al die familieverplichtingen en hebt zin om jezelf onder je deken te begraven en er niet eerder onder weg te komen dan wanneer die drukte weer voorbij is. Wat jij deze maand vooral gaat doen is bingewatchen. Heerlijk alle afleveringen van je favoriete serie achter elkaar kijken. 
Jouw feestdagenblunder: Op oudejaarsdag heb je het superdruk op je werk. Er moeten nog een heleboel dingen gebeuren op de laatste dag van het jaar. Vanuit je werk rij je meteen door naar vrienden. Wanneer je met een rood hoofd van alle inspanning bij je vrienden aankomt, vragen ze je of de oliebollen nog in de auto liggen. Shít, door alle drukte ben je helemaal vergeten dat jij de oliebollen zou ophalen... 
Jouw wintermoment: Net als jij zit je lover niet te wachten op de drukte van de feestdagen. Hij verrast je dan ook met een weekendje weg tijdens Kerst. Jeuj! 
 
Schorpioen (24 oktober – 22 november)
Het einde van het jaar komt weer in zicht en je bent een klein beetje teleurgesteld dat er van je goede voornemens vorig jaar niets terecht is gekomen. Even overweeg je om ze weer op je New Year’s resolution list te zetten voor het komende jaar, maar je krijgt een veel beter idee. Je schrapt dat hele goede voornemens-gedoe en besluit dat het veel belangrijker is om goed in je vel te zitten. 
Jouw feestdagenblunder: Oud & Nieuw vier jij samen met je vrienden en omdat geen van jullie zin heeft om bakken geld te spenderen aan vuurwerk, hebben jullie wensballonnen gehaald om samen op te laten. Alleen wist jij niet dat jullie de ballonnen tegelijkertijd los zouden laten. Enthousiast gooi jij je ballon, veel en veels te vroeg, de lucht in. Oops.
Jouw wintermoment: Omdat al je vrienden paffen, vertrekken jullie tijdens een feestje naar buiten. Terwijl jij plaatsneemt op het koude plastic van de tuinstoelen, vernikkel je en hoop je dat je vrienden hun sigaretje snel op hebben gerookt. Gelukkig stelt de heer des huizes voor om de vuurkorf aan te zetten. En komt hij daarna ook nog met de mededeling dat hij nog marshmallows heeft. Jouw avond kan niet meer stuk! 
 
Boogschutter (23 november – 21 december) 
Deze maand loopt niks zoals jij hebt gepland. Het etentje met je vrienden gaat niet meer door en je wekelijkse work-out in de sportschool gaat ook niet meer door in verband met renovaties. Gelukkig zijn er ook positieve dingen. Zo gaat dat werkoverleg, waar jij zo geen zin in hebt, niet door en ben je een uur eerder vrij. Dus besluit je om je vriend als verrassing op te wachten van zijn werk om hem lekker mee uit eten te nemen. Gaat-ie vast leuk vinden! 
Jouw feestdagenblunder: Tijdens het jaarlijkse kerstdiner van je familie, mag aanhang ook allemaal mee. Maar al je neven en nichten lijken opeens aan de man/vrouw te zijn en jij hebt het maar wat moeilijk om al die namen te onthouden. Wanneer jij denkt dat je alle namen een beetje onder de knie hebt, word je later verteld dat de vriend van je nicht geen Geert, maar Gerard heet. 
Jouw wintermoment: Met al die drukte in de decembermaand, ben je blij als je een momentje voor jezelf kunt pakken. Vorig jaar voor Kerst heb je een dvd-box vol kerstfilms gekregen, die nu maar eens gekeken moeten worden. 
 
Steenbok (22 december – 20 januari)
Je ouders hebben besloten om met Kerst lekker naar de Malediven te gaan en voor jou geen retourtje te boeken. Even ben je bang dat je Christmas helemaal lonely voor de televisie gaat spenderen, maar al snel krijg je een uitnodiging van een vriendin of je zin hebt om samen met haar en haar vrienden Kerst te vieren. Je gaat maar wat gretig op haar uitnodiging in en beleeft samen met haar vrienden een onvergetelijke Kerst. 
Jouw feestdagenblunder: Jij weet weken van tevoren al wat jij aan gaat doen met Kerst. Een rood jurkje dat je in de uitverkoop hebt weten te scoren. Alleen heb jij er niet echt over nagedacht dat de familie van je vriend altijd een kerstwandeling maakt. Daar loop je dus in de kou door de modder te stampen met je dunne legging. 
Jouw wintermoment: Oud & Nieuw vier je dit jaar lekker bij je ouders. Op oudejaarsdag bakken jij en je moeder samen nieuwjaarrolletjes en appelbollen. Net zoals jullie dat vroeger deden. Heerlijk om even samen met je mams herinneringen op te halen.  
 
Waterman (21 januari – 19 februari) 
Yes, de decembermaand is eindelijk aangebroken. Jij kunt je geluk niet op. Wat houd jij van de feestdagen! Gezellig met familie lootjes trekken, gourmetten, kerstcadeautjes inslaan en de dennenboom optuigen. Je houdt van de sfeer die Kerst met zich meebrengt en geniet van elk moment. Maar waterman, bereid je wel voor op de januarimaand! Want dan zijn alle feestdagen weer voorbij. 
Jouw feestdagenblunder: Je hebt met je vriendinnen afgesproken om met de voetjes van de vloer te gaan op Tweede Kerstdag. Jullie hebben afgesproken om samen van tevoren te make-uppen. Vriendin Lotte wil wel graag glitters in haar haar en Vera wijst naar het ene kastje waar nog wel een bus glitters moet staan. Wanneer je de glitters in Lottes haar spuit, blijkt alleen dat je de verkeerde bus hebt gepakt. In plaats van glitters in het haar, heeft Lotte nu een pot deo in haar haar. Oeps, verkeerde bus.  
Jouw wintermoment: Je droomt al jaren van een écht witte Kerst. Dus niet die drapperige natte sneeuw die meteen oplost wanneer-ie de grond raakt. Wanneer er op Kerstavond opeens witte vlokken uit de lucht komen vallen, kun jij je geluk niet op! 
 
Vissen (20 februari – 20 maart)
De decembermaand kan niet snel genoeg voorbij gaan. Natuurlijk zijn al die feestjes leuk, maar jij bent al helemaal klaar voor het nieuwe jaar. Je kunt 5 januari beginnen met een nieuwe uitdaging en je hebt je lijst met goede voornemens ook al klaar. Je weet zeker dat je er dit jaar wel wat van gaat bakken. Laat 2015 maar komen! 
Jouw feestdagenblunder: Je vader had het nog zo tegen je gezegd: die zomerbanden onder je auto zijn geen goed idee voor de winter. Maar wie niet horen wil die moet maar voelen. Wanneer je van je werk naar huis rijdt, slip je en komt je auto zachtjes tegen de boom terecht. Gelukkig alleen maar blikschade. Volgende keer toch maar beter naar vaders luisteren. 
Jouw wintermoment: Wanneer je zus je belt of je misschien haar dochter van de peuterspeelzaal wilt halen omdat zij nog sinterklaascadeaus moet kopen, ben je lichtelijk geïrriteerd. Zeker omdat ze er aan toevoegt dat de kleine er al van weet… Maar wanneer je op het schoolplein komt lopen, hoor je je nichtje stoer tegen haar klasgenootjes roepen dat ze ervandoor moet, want ‘haar stoere tante is er’.  
 
Klopt jouw horoscoop voor aankomende maand denk je?