5 trends waar we op hopen in 2015

De maatschappij door Fleur
O yeah, 2015 is bijna hier! Wat wij wensen? Ach, wij zijn de moeilijksten niet. Alhoewel, er zijn 5 dingen die we écht heel, heel graag zouden zien in dit kakelverse jaar. Dit zijn ze!

Aan het eind van 2014 blikken we graag terug op het afgelopen jaar. En hoewel dat vaak voor mooie jaaroverzichten zorgt, kijken we ook graag vooruit. Vijf trends waar we naar smáchten in 2015.
 

Behoud-je-wintervacht-trend
Ja, oké. We snappen dat het voor je (bed)partner lekkerder is als je geen complete bever aan je pruim hebt hangen en je benen geen serieuze concurrent van die van Bigfoot zijn. Maar allemachtig, wat is het een werk iedere keer om de boel bij te houden. Minstens één keer per week betreden we met scheermes de badkamer om de boel glad te krijgen, en gebruiken we geen Giletje, dan wel een staatsgevaarlijk epileerapparaat. En waarom? Omdat het ‘mooier’ oogt. Omdat het frisser is, volgens jou en le boyfriend. Wij pleiten voor een nieuwe trend: het is onfris en lelijk om totaal kaal te gaan. Want je krijgt er stoppels van en ingegroeide haartjes en daardoor lelijke bultjes, waardoor je op een te enthousiast geplukte hoen lijkt. Zo. Weg scheerstress, hallo gemak!

 
De vreet-gewoon-wat-je-wilt-trend
Wij hopen al een jaar of twee op het moment dat E-nummers weer in raken. Kláár zijn we met die drie schijven tomaat en halve plak mozzarella tijdens de lunch. We durven – fuck de kruk – niet eens meer en public te lunchen, omdat we bij een witte bam met kaas te horen krijgen dat we de duivel naar binnen werken. Eén prangend verzoek van ons: ga. weg. Laat iedereen eten wat-ie wil eten. Al kiest je beste vriendin ervoor met zes zuurstokken en een zak Haribo-beren te ontbijten: so be it. Ben je lyrisch over eiwitshakes, quinoa bij je muesli en veertien schijven citroen in je thee: ook goed. Maar leave de suikerverslaafden be. Okthanksbye.
 
De geen-discussie-rond-welke-feestdag-dan-ook-trend
Joe, luister eens hier. We snappen dat volwassen mensen weleens willen discussiëren. Kan, mag, is soms heel verstandig en goed, want zo leer je naar elkaar luisteren et cetera, et cetera. Maar zorg dan ook even voor een compromis, een welgemeende agree-to-disagree of in ieder geval EEN oplossing. En dan het liefst eentje die geldt voor alles wat al dan niet racistisch is, zodat we 11 maanden voor en na Sinterklaas gewoon tezamen rond het vreugdevuur kunnen dansen. Dus eh, Zwarte Piet: verzin er wat op, doe er wat aan, bedenk meteen even wat je wilt met blanke vla en schud elkaar de hand. Voelt lekker, toch?
 
De vrede-op-aarde-trend
Het is momenteel niet zo gezellig op de wereld. Natuurlijk, er gebeuren nog genoeg mooie dingen, maar onder meer de IS, Syrië en Guantanamo Bay houden de gemoederen flink bezig. Daarnaast zijn we soms ook op een ander niveau vergeten hoe we elkaar met respect moeten behandelen. Mensen die niet van oorsprong Nederlanders zijn en kritiek hebben op ons land, moeten meteen maar terug naar waar ze vandaan komen. Ben je niet racistisch? Dan ben je een negerslet. Maatje meer? Dikzak. Maatje 34? Spijker. Jammer, want de wereld zou er stukken mooier uitzien als we gewoon proberen aardig te zijn voor elkaar. Als we, eigenlijk, minder op elkaar letten, en beter op elkaar passen. Deal?
 
 
De vast-contract-trend
Eens in de zoveel tijd, zeg, twee jaar, solliciteer je je een slag in de rondte. Why? Je bent er wéér uitgeknikkerd door een werkgever, want hij had je contract al een aantal keer verlengd en moest je dus een vast contract geven. En vaste contracten, daar doet maar 1 op de 9,1 miljard werkgevers aan. Dus ja, zit je dan weer, op vacature.nl, nadat je er als office manager nét lekker in zat bij kabelfabriek Stalenman. Op naar een nieuwe baan, na ongetwijfeld weer 33 briefafwijzingen en 12 ‘je bent het nét niet geworden’-berichten. Vervolgens krijg je een burn-out van het zoeken en beland je met hartkloppingen kwijlend in bed. Ook iets waarmee je makkelijke aan de slag kunt! Wij pleiten dan ook voor een verbod op tijdelijke contracten. Realistisch? Nee. Mooi streven? Sodeknetter nou. 

Welke trend zou jij graag zien in 2015?