Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Steun de vergeten kinderen in Nederland

In Nederland hebben kinderen het over het algemeen hartstikke goed. Wellicht heb jij ook een liefdevolle en fijne jeugd gehad. Maar we moeten niet vergeten dat er ook in Nederland duizenden ‘vergeten’ kinderen zijn.
 
Voor de tweede keer organiseert Stichting Het Vergeten Kind de Vrolijkste Handtekeningenactie van Nederland om politieke aandacht te vragen voor de 33.000 ‘vergeten’ kinderen in ons land. Er is namelijk een enorme grote groep van 33.000 kwetsbare kinderen die niet thuis kunnen wonen omdat ze misbruikt, mishandeld, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. Kinderen met soms heftige onzichtbare littekens die hun stem niet kunnen laten horen. Ze verdienen meer dan de sobere opvanglocaties waar ze nu verblijven, met te weinig specialistische hulp en speelvoorzieningen. Daarom aan Stichting Het Vergeten Kind de taak die stem te laten horen.
 

Op www.hetvergetenkind.nl kun je nu een wensvlag downloaden, uitprinten en versieren. Daarnaast liggen de vlaggen ook bij alle Bruna-vestigingen (partner van de stichting), waar ze opgehaald en ingeleverd kunnen worden. Insturen kan tot 23 januari dus je moet er héél snel bij zijn. Elke ingestuurde vlag is een stem die staat voor een beter leefklimaat van deze kinderen in diverse opvanglocaties waar de situatie ondermaats is. Met de actie hoopt Het Vergeten Kind dit jaar minstens 33.000 wensvlaggen in te zamelen, voor elk vergeten kind één stem. Alle vlaggen worden op donderdag 29 januari aangeboden op het Spuiplein in Den Haag aan de verantwoordelijke instanties. 
 
Actie op het Spuiplein
Donderdag 29 januari wordt hartje Den Haag voor de tweede keer door kinderen versierd met alle ingestuurde vlaggen. In aanwezigheid van onder anderen oprichter Dinand Woesthoff,  ambassadeurs Johnny de Mol, Babette van Veen, Angela Schijf en Saar Koningsberger overhandigt Het Vergeten Kind de vlaggen aan VWS, VNG en andere belangrijke jeugdzorg-stakeholders. Gezamenlijk de wensen omzetten in daden en werken aan kwaliteitsverbetering van kinderen in de opvang, dat is het idee!
 
 
Over Het Vergeten Kind
Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor 33.000 kinderen met soms heftige geestelijke littekens die niet thuis in hun eigen bedje kunnen slapen. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en in sobere opvanglocaties verblijven. Deze kinderen zie je niet en hoor je niet en daarom noemen wij ze ‘vergeten kinderen’. De Stichting geeft deze kinderen een kindvriendelijke leefomgeving, bieden ze activiteiten en organiseren events, zodat ze kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Daarnaast ondernemen we initiatieven om de situatie van deze vergeten kinderen onder de aandacht te brengen bij de verantwoordelijke instanties en het Nederlandse publiek. 

Doe snel meer en download de vlag HIER!