7 jankscènes uit films op een rij

Media door Kristie
Sommige filmmomenten vergeten we nooit meer. Want oh, als die tranen eenmaal komen dan ben jij niet meer te stoppen. Zou je deze scènes wel weer eens terug willen zien? Dat komt mooi uit, want ze staan hieronder!

Titanic - Jack's dood

Nu is deze klassieker in zijn algemeenheid al een tranentrekker, maar toch zitten er ook erg fijne liefdesscènes in en als blijkt dat de boot gaat zinken, kun je alleen maar hopen op een happy ever after met Rose en Jack. Maar helaas, het heeft niet zo mogen zijn... Kijk mee (als je het nog aan kunt zien) en houd je pak zakdoeken binnen handbereik.


Sweet November - Afscheidsscène

Ken je deze nog? De film stamt alweer uit 2001 en gaat over de impulsieve Sara, die vreemden helpt door hen precies één maand in huis te nemen. Zo ook Nelson. Alleen wordt ze, tegen haar eigen regels in, verliefd op Nelson. Ondanks dat de liefde wederzijds is, kan ze niet blijven. Ze zit namelijk in de terminale fase van haar ziekte en laat Nelson achter...


I am Legend - Hond Sam is besmet

Voor de liefhebbers van actiefilms is Will Smith in I am legend een echte aanrader. In de film wordt bijna de gehele wereldbevolking besmet met een virus en overlijdt. Wanneer hij alleen overblijft op de wereld, wordt hij nog hechter met zijn hond Sam; ze zijn altijd samen. Maar dan wordt Sam ook besmet en vormt hij een gevaar voor Robert (Will Smith).


Haar naam was Sarah - De vondst van Michels lichaam

Oftwel Elle s'appelait Sarah. De film is een erg heftige en aangrijpende verfilming van het gelijknamige boek en gaat over een journaliste uit Parijs die onderzoek doet naar de jodendeportering van 1942. Hierbij doet ze schokkende ontdekkingen en gaat ze op zoek naar het verhaal van Sarah. Zij heeft namelijk, toen de Franse politie hun huis binnenviel, tegen haar broertje Michel gezegd dat hij zich moest verstoppen in hun geheime kast. Helaas komt ze in een kamp terecht en maakt ze heel veel nare dingen mee, waardoor ze uiteindelijk te laat is om haar broertje nog te redden...


Komt Een Vrouw Bij De Dokter - Carmens euthanasie

Deze Nederlanse dramafilm uit 2009 is zeker een aangrijpende film. Stijn gaat namelijk vaak vreemd. Wanneer Carmen borstkanker blijkt te hebben, wordt het voor Stijn nog moeilijker om trouw te blijven. Toch vergeeft Carmen hem alles en sterft ze uiteindelijk met Stijn en hun dochtertje naast haar bed.


The Green Mile - I'm tired

Deze boekverfilming heeft al voor vele tranen gezorgd. De film gaat over John, die wordt beschuldigd van een moord op twee meisjes, en over zijn gevangenisbewaker Paul. In deze scène legt John zichzelf open en bloot en vertelt hij hoe moe hij is van het alleen-zijn en van de vooroordelen die mensen hebben.


The Notebook - Laatste scène

Deze film was bij voorbaat natuurlijk al een topper, al dan niet vanwege de deelname van Ryan Gosling. Door sociale verschillen tussen twee tortelduifjes wordt de liefde moeilijker en moeilijker en onstaat er een soort Romeo en Julia-effect: hoe moeilijker liefde is, hoe spannender het wordt. Nadat ze allebei verschillende wegen zijn ingeslagen, komen ze uiteindelijk toch weer bij elkaar terecht...


Bij welke filmscène moest jij een traantje laten?