Op deze sites moet je zijn voor de beste en veiligste koopjes

Fashion door Rosanne

We zijn dol op winkelen, helemaal als dat online kan. Van shirtjes tot vakanties; het liefst komen we niet meer achter onze laptop vandaan. Actiesites zijn daar ideaal voor. Hier de leukste en veiligste op een rij!

Voordat je online je slag slaat is het belangrijk dat je zeker weet dat je dit veilig doet. Anders kan het nog weleens verrekte moeilijk worden je geld of je spullen weer terug te krijgen. Daarom hieronder een checklist waar je op moet letten als je online wat koopt.


Heeft de site een keurmerk?

Bijvoorbeeld van thuiswinkel.org of webshop keurmerk.  

Staat er https in de link?

Moet je wat betalen? Als er een S achter de http-link staat dan betekent dat, dat de verbinding secure is. Oftewel: veilig!

Heb je een sterk wachtwoord?

Met minimaal één hoofdletter en een cijfer.

Heeft het bedrijf contactgegevens?

En een btw-nummer en inschrijfnummer bij de Kamer van Koophandel, zodat je met ze kunt communiceren.

Wat zijn de recensies over deze webshop op Google?

Veel slechte berichten? Dan kun je beter een andere shop zoeken.

Check de betrouwbaarheid.

Op de site van consuwijzer staat een shopscan waarmee je de sites op betrouwbaarheid kunt checken. Zo kun je controleren op reviews, kvk, product en prijs en de voorwaarden. 

Controleer ook even of de site staat op Opgelicht. Hier staan alle nepperds die betrapt zijn. Mocht je het nu zelf verder willen uitpluizen kun je goed op dit forum terecht van Opgelet op Internet.


Zo. Nu je veilig online kunt winkelen is het tijd om op koopjesjacht te gaan. Het zoeken naar een goede lastminute of deal wordt de laatste tijd steeds moeilijker. Overal zijn de actiesites als paddenstoelen uit de grond opgedoken en je ziet door de deals je doekoe’s niet meer. Want welke zijn nu een beetje goed en betrouwbaar?

Vakantieveilingen.nl (hotelkamerveilingen.nl)
Hier heb je helemaal zelf in de hand hoeveel je uitgeeft. Bedenk van tevoren dus ook hoeveel iets je waard is. Het risico hierbij is dat mensen elkaar lekker opfokken en zelfs méér geld kwijt zijn dan als ze het ‘gewoon’ gekocht hadden. Maar als je gehaaid en nuchter bent, kun je hier zeker een mooie deal uitslepen.

Actie van de dag
Dit is er eentje voor de snelle beslissers. Actievandedag gooit elke dag een aantal mooie aanbiedingen in je mailbox en jij mag beslissen of je het daarvoor doet. Vaak dezelfde dag nog, hoogstens een weekje of twee, uitzonderingen daargelaten. De site is transparant, al komen er vaak nog wel wat boekingskosten bij. Maar goed dat staat er ook. Wie gewoon leest komt niet voor onverwachte kosten te staan. Het is zowel handig voor productdeals als voor vakanties en uitstapjes.

Socialdeal
Deze aanbieder is erg leuk, omdat hij aanbiedingen in je eigen regio geeft. Woon je dus in Den Bosch, dan krijg je allerlei scoops voor restaurantjes in de buurt. De site werkt soms wat lastig omdat ze je continu doorverwijzen naar ‘De App’. Ook zijn ze dol op logingegevens. Maar als je wat leuks in de buurt wil scoren is het een echte aanrader, want hij doet wat hij belooft.


Sweetdeal

Deze speler op de markt is nog redelijk nieuw, maar heeft goede productdeals. Je krijgt het gewoon in een zakje en zeker niet met een gouden lintje op de post, maar je krijgt het wel. Soms kan het lang duren dus hou daar ook rekening mee. Mocht er iets kapot zijn dan sturen ze een vervangend product op.   

Vakantie Piraten
Dit is een onafhankelijke vakantievergelijkingssite en ontzettend handig. Het zet alle goedkope tripjes van verschillende aanbieders op een rij. Je moet er wel redelijk snel bij zijn, want na een paar weken zijn de prijzen natuurlijk weer anders. Ze lichten niet alleen vliegtickets uit maar ook hotels en pakketreizen. Je kunt met de app een alarm instellen wanneer er een aanbieding langskomt die aan jouw wensen voldoet. Handig voor als je bijvoorbeeld nog een weekendje naar Rome wilt.

We Fly Cheap
De site is betrouwbaar en heeft goede aanbiedingen voor zowel vluchten, vakanties en stedentrips. Ze tonen alleen combinaties van reizen en datums die extreem goedkoop zijn. Ook kun je om persoonlijk reisadvies vragen. Dan betaal je slechts € 50 en worden jouw wensen gecombineerd met de goedkoopste prijs. Ideaal dus. We Fly Cheap is wel echt voor de snelle beslisser omdat deals na een dag of slechts al een paar uur weg kunnen zijn.
 
Wat zijn jouw favoriete actiesites?