Blij in bikini!

Lichaam door Jet

Hoewel (bijna) elke vrouw dolgelukkig wordt van zon/zee/strand, is het toch even slikken om je half in je nakie in het openbaar te vertonen. Je huid is nog net iets te wit, er zitten nog net iets te veel winterkilo's aan en die putjes in je dijen zijn ook niet bepaald charmant. Maar ga niet onzeker in een hoekje zitten mokken, doe er wat aan!

Move that ass
Iets wat je eigenlijk altijd moet doen, maar in de maanden voor/tijdens de zomer nog een beetje extra, is gezond leven. Eet verstandig en niet te grote porties, drink veel water en beweeg! Geen geld voor de sportschool? Ga hardlopen of doe oefeningen via YouTube (zoek op: 8 minutes workouts).

Brown baby
Het is een feit, met een bruin kleurtje zit je gewoon beter in je vel... Ga daarom elke kans die je krijgt de zon in (uiteraard goed ingesmeerd) om alvast een laagje op te bouwen. Je kunt ook een bezoekje brengen aan de zonnebank, maar doe dit zeker niet te vaak, het is toch schadelijk voor je huid. Een andere optie is zelfbruinende producten, pas wel goed op dat je geen vlekken krijgt.

Smooth criminal
Het zal ergens goed voor zijn, maar het is wel rete vervelend: al dat lichaamshaar. Vooral in het bikiniseizoen moet alles weer drastisch gekortwiekt worden. Dit kun je op verschillende manieren doen: scheren, epileren, ontharingscrème, harsen... Vooral dat laatste raad ik je aan om te doen voordat je op vakantie gaat. De haren zullen een paar weken wegblijven en jij hoeft nergens aan te denken. Aangezien je je in de zomerperiode waarschijnlijk meer onthaart dan anders, is het heel belangrijk om regelmatig te scrubben. Zo heb je minder kans op ingegroeide haartjes én daarnaast krijg je er een heerlijk zacht huidje van én word je 'dieper' bruin. Scrubben, scrubben, scrubben dus!

Clear the way
Pukkeltjes, rode vlekjes en littekens... Niets is zo irritant als van die lelijke oneffenheden. Vooral zonder make-up en op een bleke huid vallen ze extra op. Zorg voor een mooi egaal huidje door je huid goed te verzorgen en de juiste producten te gebruiken. Bio-oil en P-CL-E crème van Biodermal helpen goed tegen littekens en kleine huidprobleempjes.

Hobbel op!
Eén van de meest vervelende vrouwenkwaaltjes is zonder twijfel cellulitis. Bijna 90% van de vrouwen krijgt hier vroeg of laat mee te maken (ja dames, zelfs Paris Hilton heeft er last van!). Vooral de dijen en billen moeten eraan geloven... Deze 'sinaasappelhuid' ontstaat als vetcellen zich ophopen en de weefsels zich platdrukken. De bloedcirculatie wordt hierdoor minder goed, de huid wordt bobbelig en de lichaamscontouren vervagen. Waarschijnlijk wordt cellulitis veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder: lifestyle, dieet, gebrek aan lichaamsbeweging, hormonale veranderingen en ouder worden. Cellulitis is erg hardnekkig en moeilijk te laten verdwijnen. Er zijn veel wondermiddeltjes op de markt, maar er is echter nooit bewezen dat er een succesvolle behandeling tegen cellulitis bestaat. Toch helpt een product zoals Perfect Slim Pro wel iets: je huid wordt er toch gladder en strakker van. Daarnaast is het heel belangrijk om veel te bewegen en water te drinken.

The one
Een mooie bikini die goed aansluit bij jouw lichaam doet wonderen. Steek daarom genoeg tijd in het vinden van de perfecte bikini. Een tip: word je depressief in die overbelichte kleedkamers? Bestel gewoon wat bikini's online en pas rustig thuis. Veel fijner!

Tot in de puntjes verzorgd
Vergeet niet de uiteindes van je lichaam! Verzorg je handen en voeten en maak ze af met een leuke, frisse kleur nagellak. Ook is het belangrijk je haar goed te verzorgen door er regelmatig een verzorgend masker in te doen.

Fijne zomer!