Bizar: scheren van je gezicht voorkomt rimpels

Haar door Rosanne
Volgens elke beautyblogger is het scheren van je gezicht een doodzonde. Je haar zou er donkerder en dikker van teruggroeien. Maar volgens onderzoek is niets minder waar. Het zorgt er namelijk voor dat je mooier oud wordt.  Huh?

Stel je voor: ’s ochtends stap je je bed uit. Al slaapwandelend loop je naar de badkamer. Je kijkt in de spiegel en denkt: ja, het is weer tijd voor een scheerbeurt en je pakt je fles scheerschuim uit het kastje. Je smeert het op je hand en verdeelt het over je wangen, je kin, je lip en je hals. Naast je komt je vriend te staan die met hetzelfde ritueel bezig is. Je pakt je mesje en begint voorzichtig te scheren. Er spoelen kleine witte donshaartjes naar beneden. Als finishing touch smeer je je blotebillengezichtje in met een moisturizer.

 
Mooi oud worden
Oké, dat klonk wel raar hè? Volgens beauty-experts is het echter helemaal niet zo’n gek idee, meldt DailyMail. Het scheren van je gezicht is volgens hen de gouden tip om net als mannen op een mooie manier oud te worden. Omdat kerels zich dus al jaren scheren, krijgt hun gezicht bijna dagelijks een soort microdermasiebehandeling.

Voor de ladies werkt dat volgens de experts net zo en zou het trimmen van je donshaartjes ervoor zorgen dat je make-up en andere producten beter door je huid geabsorbeerd worden. Het grijpen naar het mes zorgt ervoor dat je huid meer collageen aanmaakt. Dit gaat rimpels tegen en stimuleert de celvernieuwing. Je verwijdert niet alleen haartjes, maar ook dode huidcellen. Dat klinkt een beetje hetzelfde als scrubben. De vraag is dus of je dan niet net zo goed kunt scrubben.

Dikke, zwarte haren 
Je zou verwachten dat de donshaartjes in je gezicht donkerder en ruwer teruggroeien, maar dit is volgens dermatologen niet waar. Je scheert namelijk alleen het bovenste deel van de haren weg en dit verandert niks aan de basis die onder je huid zit. Wel kan het volgens hen op een vreemde manier teruggroeien zodat het lijkt alsof ze dikker zijn.
 
Wij op de redactie hebben er toch onze bedenkingen bij; wij slaan even over. Ga jij wel naar het mes grijpen?