15x de leukste feitjes over zoenen

Intiem door Rosanne
Door slechts te zoenen kunnen vrouwen tot een hoogtepunt komen, tijdens een minuut tongworstelen verbrand je wel 26 calorieën en het is ook nog goed voor je tanden. Dit en nog meer verrassende feitjes over kussen lees je hier.

Ah, die eerste kus kunnen we ons allemaal nog wel herinneren. De spanning, de sensatie van tong tegen tong. Sindsdien zijn we al jaren verder en zijn we nog steeds dol op een potje tongworstelen. Maar over onze favoriete hobby zijn nog best wat gekke weetjes te vinden! Lees snel verder voor nog meer opmerkelijke feitjes over zoenen.

1. De meeste mensen herinneren zich hun eerste kus levendiger dan hun ontmaagding.


2. Je lippen zijn 100x meer gevoelig dan je vingertoppen. Zelfs jouw vayjayjay en zijn Jodokus zijn niet zo gevoelig als de lippen.

3. Bij een French kiss gebruik je alle 34 spieren in je gezicht. Bij een gewoon kusje zijn dit er maar 2.

4. Twee derde van de mensen kantelt hun hoofd naar rechts bij het zoenen.

5. De lippen van zowel mannen als vrouwen lijken op schaamlippen. 
 
6. De term French kiss werd voor het eerst in 1923 in Engeland geïntroduceerd en was bedoeld als kritiek op de Franse cultuur. De Engelsen vonden namelijk dat de Fransen overdreven veel met seks bezig waren.
 
7. In het land van de croissants daarentegen, werd het gewoon tongzoen of zielenkus genoemd, want als je iemand op een goede manier kust, voelt het alsof twee zielen in elkaar opgaan en versmelten. Romantisch hè?
 
8. Het is mogelijk voor een vrouw om tot een orgasme te komen door zoenen. En nee, dan bedoelen we niet het laten likken van je mosseltje.
 
9. Tongworstelen is goed voor je tanden. Je krijgt namelijk extra veel speeksel in je mond, zodat je tanden lekker in een tandplakverwijderend bad kunnen.

10. Volgens een onderzoek zijn mannen kieskeuriger als het aankomt op een zoenpartner dan op een sekspartner. Dit wekt de suggestie dat zoenen meer over liefde gaat dan een robbertje seks.


11. Er is een theorie die zegt dat zoenen ontstaan is toen moeders met de mond voorgekauwd eten doorgaven aan hun kinderen om ze te voeden. Dat is dan weer niet erg romantisch.

12. Er is echter ook een theorie die beweert dat zoenen een geëvolueerde vorm is van het ruiken aan elkaar om te kijken of iemand wel biologisch geschikt voor je is. 

13. Onderzoekers zijn er nog niet achter of kussen aangeleerd of aangeboren is. In sommige culturen in Afrika en Azië wordt namelijk bijna niet getongzoend.

14. De kus aan het einde van een trouwerij vindt zijn oorsprong in het oude Rome, toen het een traditie was dat een contract werd gesigneerd met een kus.

15. Een zoenpartij is gezond voor je. Je verbrandt tijdens een minuut tongdansen namelijk 26 calorieën. Hoef je dat taartje mooi niet over te slaan. Tenminste, als je daarna gaat zoenen.

Van welk zoenfeitje ben jij helemaal ondersteboven?