Lifestyle / Eten
Eten

De 4 grootste chocolademythes ontkracht

Aaah, chocolade. Bestaat er iets zaligers op de wereld? Nee. Maar toch zijn er nare mensen die proberen deze heerlijkheid zwart te maken met leugens! Daarom spelen we de rol van Mythbusters en hebben we chocolademythes ontkracht.

- If they don't have chocolate in heaven, I'm not going! -

1. Van chocolade gaat je cholesterol omhoog
Nope, niet waar. In tegenstelling juist! Het heilige bruine goedje bevat neutrale vetten. Die gaan er niet voor zorgen dat jouw aderen dichtslibben, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Door het neutrale vet gaat het vetgehalte in je bloed niet omhoog. Cacaoboter bevat juist zelfs onverzadigd vet wat ook wordt teruggevonden in olijfolie. Dit zou juist het goede cholesterol verhogen. Nice.

De XXL-repen van Milka, mmmm...
 
2. Van chocolade krijg je puisten
Al twintig, misschien zelfs vijftig jaar wordt er onderzoek gedaan naar de relatie tussen chocolade en puistjes. Raad eens? Er is nog geen enkel bewijs gevonden en er wordt beweerd dat er echt geen verband kan zijn. Dermatologen geven bacteriën op de huid aan als de grootste veroorzaker van puisten. Gewoon vaker je handen en je gezicht wassen dus!

3. Chocolade is verslavend
Miljoenen meiden zweren dat chocolade als een drug werkt en daarom super verslavend is. Niks van waar! Wel is bewezen dat er stoffen in het bruine wonder zitten die ervoor zorgen dat je je lekkerder gaat voelen, net als met marihuana. Alleen zit er in chocolade veeeel minder van dat spul. Wat het verslavende effect dan weer teniet doet. Je zou wel meer dan tien kilo chocolade moeten eten in één keer om high te worden. Al zou dat voor ons met de nieuwe XXL-repen van Milka weleens kunnen lukken... Te lekker om vanaf te blijven!

Vergaderen? Niet zonder chocola.
 
4. Van chocolade word je dik
Er is geen enkel voedingsmiddel dat je dik maakt als je er een hapje van neemt. Chocolade bevat wel aardig wat calorieën maar als je normale porties eet, ga je daar echt niet dik van worden. Als je je favoriete chocolaatje zelfs zou weglaten loop je alleen maar het risico dat je gaat overeten als de onvermijdelijke breakdown komt. Eet daarom chocolade met mate!

Nieuwe Milka XXL-repen
Nu je weet dat chocolade echt zo slecht niet is heb je er vast superveel zin in!
Wat dacht je van de nieuwe XXL-repen van Milka? Wij waren al gelijk verknocht. Marleen rende de deur uit met een reep Oreokoekjes en Fleur kon zich echt niet meer bedwingen en vrat heel de Choco-Swing Biscuit op. Want chocolade en koekjes in één? Dat is pas echte perfectie. Het is de echte alpenmelk die de chocolade van Milka zo zacht en teder maakt. Stuk voor stuk zijn ze overvloedig en rijkelijk gevuld met overheerlijke ingrediënten, omhuld met de smeuïge & zachte alpenmelkchocolade. Een heerlijke manier om jezelf eens extra te verwennen. Omnomnomnom, wij zijn fan!

Op de hoogte blijven van Milka-nieuws? Like hun Facebook-pagina!

Dit is een gesponsord artikel.