Recept: Sensationele naanburger gegrilde kip

Eten door Rosanne
Ben jij het type dat wel van een exotische maaltijd houdt? Gelukkig, want, wij hebben een goddelijk naanburgerrecept liggen met jouw naam erop. Deze Indische traktatie kun je combineren met het goede van thuis: gegrilde kip.

 
Omnomnom! Wij hebben altijd wel zin in een burger en nu hebben we echt een toprecept gevonden. Want deze burger is nog gezond ook! Dat maakt hem dubbel zo heerlijk. Enne, het is ook nog heel makkelijk. Ideaal!

 
Naanbroden komen uit India, maar je kunt ze natuurlijk vullen zoals je zelf wilt. Wij gingen voor een vulling van kip, rucola, hummus en een saus van knoflook-citroenyoghurt. 
 
Tip: gebruik kipdijfilet in plaats van kipfilet. Dit heeft veel meer smaak!
 

Wat heb je nodig?
(Hoofdgerecht voor twee personen)

  • 2 stuks naanbrood
  • 150 gram kipfilet
  • 2 stuks vijgen in plakjes gesneden
  • 1 theelepel knoflook(poeder)
  • 100 gram kwark of yoghurt  
  • 1 theelepel verse of gedroogde munt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels hummus

 
Hoe maak je het?

  1. Verhit een grillpan.
  2. Bak de twee naanbroden in de grillpan, ongeveer twee minuten per kant (tenzij je een grill hebt met deksel; dan is twee minuten in totaal genoeg). Snijd de naanbroden open met een scherp mes.
  3. Grill kipdijfilet in 8 tot 10 minuten gaar. Zorg dat je hem zo plat mogelijk legt, dan gaart het sneller. Bij kip is het belangrijk dat je filet echt volledig gaar is.
  4. Roer de kwark (of yoghurt) los met het citroensap, knoflookpoeder en de munt.
  5. Besmeer de naanbroodjes ieder met een eetlepel hummus als je dat lekker vindt. Leg de kip en rucola erop, evenals de in plakjes gesneden vijgen. Verdeel de yoghurtsaus erover.
     
Eet smakelijk!

 
Dit recept is afkomstig van ons zusje Foodness. Voor meer lekkere, gezonde recepten en info over gezond eten, kun je kijken op de site van Foodness.nl.