Wissel je comfi sloffen in voor je stoute schoenen

De maatschappij door Shiri
Je comfortzone is een veilige en vertrouwde plek. Als het kon zouden we ontzettend succesvol worden, terwijl we ondertussen gewoon in onze comfortzone bleven. Lekker makkelijk allemaal. Maar hé! Hoogste tijd om eruit te komen.

 
Alles op ons eigen gemakje doen en dat terwijl je een pyjama draagt, je favoriete serie kijkt en een rol Oreo-koekjes in je mond propt. Heerlijk. Maar lang niet altijd handig. Wegdromen en halve pogingen ondernemen, daar blijft het vaak bij binnen je comfortzone. Je hebt voluit de controle en de kans dat het misgaat binnen deze veilige zone is minimaal. Juist buiten de comfortzone liggen er nieuwe en spannende ervaringen op de loer, die zeker het proberen waard kunnen zijn. Denk aan ieder nieuw begin en dat is stiekem altijd een beetje eng. Nieuwe situaties, nieuwe omgevingen tijdens het reizen, maar ook nieuwe inzichten en het ontmoeten van nieuwe mensen horen hierbij.


Hieronder volgen een aantal redenen om uit je comfortzone te stappen. Dus trek je comfortabele sloffen maar uit en trek in plaats daarvan je stoute schoenen aan, want die heb je hard nodig buiten de comfortzone!

1. Zelfvertrouwen
Iets nieuws proberen en buiten je comfortzone stappen, kan je heel veel zelfvertrouwen opleveren. Het levert nieuwe inzichten (misschien wel nieuwe vrienden, nieuwe hobby’s) en nieuwe ervaringen op, ongeacht de uitkomst. Je hebt het toch maar mooi gedaan.

2. Zelfkennis en ervaringen kleuren je leven
Om nieuwe dingen te ontdekken en ervaringen op te doen, moet je ze eigenlijk ook proberen. Uiteraard loop je het risico dat het eigenlijk helemaal niet zo leuk of bijzonder was. Maar dat weet je weet pas als je het probeert, toch? Bovendien is je leven stukken interessanter buiten je comfortzone.

3. Steeds meer lef
Enne, hoe vaker je buiten je comfortzone stapt, hoe minder eng het wordt. Je krijgt er soms zelfs een giga fijne kick van. Steek die maar in je zak! Bovendien verleg je steeds meer grenzen en durf je steeds meer actie te ondernemen buiten je comfortzone.


4. Gelukkig of comfortabel?

Het is verleidelijk om iets te lang in de comfortzone te blijven hangen, maar vraag jezelf eens af: ben ik echt gelukkig of echt comfortabel?

5. Het leven is tekort om in je comfortzone te blijven zitten
Het zou zonde zijn om zo bang te zijn om te ‘falen’, dat je het niet eens gaat proberen. En daar zijn we het vooral mee eens. Life is simply too short.
 
Hoe stap jij uit jouw comfortzone?