Lifestyle / Reizen
Reizen

Voor de thuisblijvers: 18 voordelen van niet op vakantie gaan


Toe maar. Iedereen gaat op vakantie. Dat doet allemaal maar. Alsof het voor iedereen is weggelegd om de wereld af te reizen? Ga je niet op vakantie? No worries, dat heeft ook zo z’n voordelen. Alleen al het geld dat je bespaart.

Ja hoor, je buuf vliegt naar Bali, je collega reist naar Ibiza en je beste vriendin gaat backpacken door Australië. Jouw wind waait een hele andere kant op. Jij kunt het je, zowel financieel als in tijd, even niet veroorloven om de biezen te pakken en even weg te vluchten uit de dagelijkse rompslomp. En laat dat nou helemaal niet zo erg zijn. Op vakantie gaan heeft heus niet alleen maar voordelen. Als thuisblijver heb jij geen last van de onderstaande zaken.


1. De hel van het plannen van een vakantie. Uitzoeken waar je naartoe wilt, hoe je daar naartoe wilt, hoe lang, hoe luxe. Damn, wat een werk.

2. Het uitpluizen van de routes. Navigatie doet het in het meest gunstige geval erg slecht in het buitenland.

3. Het irritante zand op het strand dat tussen je billen schuurt.

4. Problemen met je gewicht. Je komt 10 kilo zwaarder thuis als je op vakantie gaat. Heb jij geen last van, ouwe thuisblijver!

5. De hele dag rekening moeten houden met de zon en er op letten dat je je regelmatig insmeert.

6. Al die alcohol die je als water wegtikt.


7. Al die katers. Je moet er niet aan denken.

8. Rare/vieze wc's (denk aan die dingen langs de snelweg in Frankrijk. Yuk!).

9. Je hoeft niet in bikini. Een bikini body is voor jou geen zorg, lekker puh.

10. Geen vliegtuigrisico's. Geen weirdo-piloten achter het stuur.

11. Efficiëntie is een Nederlands woord, wat misschien wel naar andere talen te vertalen is, maar vaak niet wordt uitgevoerd. Dat zorgt nogal eens voor frustratie. Zoals die keer dat je op je lunch staat te wachten (een half uur terwijl het afhaal is!) die door drie man wordt klaargemaakt en jij je moet inhouden om niet te zeggen "laat mij maar, ik fix dit in een minuutje".

12. Eindelijk transformeert je bleekschetenwinterhuid in een zonnige, stralende huid en dan ga je vervellen. Je bent weer terug bij af.


13. Als je niet op vakantie gaat heb je geen last van al het eten dat je in je mond stopt, want je wilt natuurlijk ALLES proeven! Ieder pondje gaat door het mondje.

14. Vakantieliefdes die je of nooit meer terugziet, of overgaan in een lange afstandrelatie, jou laten emigreren of jouw nieuwe liefde zijn hele leven laten opzeggen voor jou.

15. Als je thuisblijft kun je gewoon internetten zonder onnodig veel bij te hoeven lappen omdat je toevallig in het buitenland zit.

16. Hetzelfde geldt voor bellen en sms’en.

17. Je houdt de controle in de hand als je niet reist. Wanneer je reist ben je namelijk overgeleverd aan de inzichten van anderen. Die vaak ontbreken. Zeker als je gaat vliegen. Zo heb je als je niet op vakantie gaat geen last van kinderen die zonder pardon naast jou gedropt worden (terwijl de ouders gewoon naast elkaar blijven zitten) in het vliegtuig. Daar zit je dan: met je liefde op rechts en een kind dat niet van jou is (waar je helemaal niks mee hebt - ze is niet eens schattig) op links. En dan gaat dat kind ook nog een potje tegen je aan lopen janken, omdat het bij de ouders wil zitten (waargebeurd). Logisch, maar f.m.l.!

18. Je hebt geen last van mensen die hun stoel zo ver mogelijk naar achteren laten klappen, in het al erg krappe vliegtuig. Nog vervelender om op de achterste rij te zitten waar je helemaal wordt ingeklemd, want jij kunt niet naar achteren.

Om welke reden zou jij jouw vakantie wel willen skippen?