Bizarre schoonheidsrituelen

Make-up door Shiri
“Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden.” Is geen onbekende term.  Maar  “wie mooi wil zijn, moet bizarre rituelen ondergaan,” kenden we nog niet. Er zijn in de wereld allerlei bizarre en aparte schoonheidsrituelen. Rituelen zoals… 

Bijna ieder werelddeel en land heeft meestal zijn eigen schoonheidsideaal met daar bijhorende rituelen. Sommigen rituelen zijn wat excentrieker en vreemder dan anderen. Zo vinden we een manicure, spraytanning en wimperextensions misschien iets minder gek dan slakkengel of vogelpoep op ons gezicht te smeren. Tja, je moet er voor over hebben om mooi te zijn en mooi te blijven. Ben jij benieuwd naar wat bizarre schoonheidsrituelen? Je leest ze hieronder. 

 
Bleekproducten uit Azië
Een lelieblanke huid wordt in Azië heel mooi gevonden. Kijk maar eens naar wat willekeurige crèmes in bijvoorbeeld drogisterijen in Azië. Talloze doornsnee producten als dagcrèmes, facewash en zelfs vaginale wasgel (!) waaraan bleek als ingrediënt wordt toegevoegd.
 
Vogelpoep op het gezicht smeren uit Japan
Ja, je leest het goed! Geisha’s smeerden heel vroeger hun poppengezichtje al in met dit goedje voor een zijdezachte huid. En nu doen veel andere (Japanse) vrouwen het ook. Tja, je moet er wat voor over hebben...


Kilo’s aankomen in Afrika
De vollere vrouw wordt in Afrika veel aantrekkelijker gevonden dan de slanke den. In sommige dorpjes in het werelddeel Afrika, trekken huwbare jonge vrouwen zich terug om tientallen kilo’s aan te komen. Dit doen ze voordat ze in het huwelijksbootje stappen, zodat ze aantrekkelijker worden gevonden voor hun echtgenoot.

Schapenplacenta eten afkomstig uit Zwitserland
Schapenplacenta zou antioxidanten bevatten en bioactieve ingrediënten, die het lichaam ondersteunen met het vernieuwen, herstellen en regeneren van lichaamscellen. Ook zou het een verjongend effect hebben. Jong en mooi blijven willen we allemaal, maar klinkt dit nou verleidelijk om uit te proberen?
 
Welk bizar schoonheidsritueel zou jij uit willen proberen?