8x sporten met sportschoolontwijkend gedrag

Sport & gezondheid door Mariëlle
In de sportschool wil je nog niet dood gevonden worden. Tsjesus wat verschrikkelijk is dat. En die instructeurs! Nee, voor jou tien anderen. Jij vertoont sportschoolafwijkend gedrag. Toch zoek je manieren om je lovehandles te lozen.

Nee, je wilt niet, je wilt niet, je wilt niet! Het is maar een minuutje fietsen, maar de afstand naar de sportschool lijkt oneindig. Er staat zoveel tussen jou en the gym in. Je kunt je er niet toe zetten om die “afstand” af te leggen. In dat lellelijk pakkie. Met Silvia-kijk-mij-eens-Schijnen pal voor je die altijd nét wat strakker in haar velletje zit en alle oefeningen nét wat beter uitvoert. Grrr. Je doet het niet. Je vertikt het. Je vindt wel andere manieren om aan je conditie te werken en vet te verbranden. Alles beter dan in die dampende, muffe sportschool staan en de uitgeblazen adem van anderen in te ademen.


1. Doe alles in de zesde versnelling. Fietsen, lopen, schoonmaken. Hiermee verbrand je wel degelijk calorieën en je houdt ook nog eens zeeën aan tijd over.

2. Seks, seks, seks! Come to mama baby! Tuuuuurlijk weet je dat je kilo’s eraf vliegen als je geregeld flink van bil gaat. Maar hoeveel wordt er ook daadwerkelijk met die informatie gedaan? Er alleen aan denken heeft geen zin. Verdubbel het aantal keren, of vedubbel de duur van een portie seks. Geen vent? Geen probleem. Verwissel de batterijen van je tarzan even.

3. Treinvertragingen zijn heel vervelend, toch kunnen er ook voordelen aan kleven. Je hebt nu namelijk wel de kans om het hele station te verkennen en aan je stappenaantal voor die dag te komen.

4. Stappen werken sowieso goed. Probeer er elke dag ongeveer 10.000 te zetten. Kom je er niet aan? Loop dan ’s avonds na het eten nog een blokkie om. Lekker burgerlijk.


5. Pak meer feestjes. Hoe meer feestjes hoe beter. Dat geldt net zo goed voor je humeur
als voor je lichaam. Met name opzwepende feestjes waarbij je je billen in het zweet kunt dansen hebben de voorkeur.

6. Lachen, gieren, brullen. Tot je de dag erna niet meer rechtop kunt staan van de buikpijn.

7. Probeer tijdens je kantooruren steeds je billen aan te spannen en weer los te laten. Aanspannen, en weer loslaten. Probeer het wel uit het zicht van wie dan ook te doen, anders wordt het een beetje... AWKWARD!

8. Doe de boodschappen zoveel mogelijk met de benenwagen. Zolang je de supermarkt binnen een straal van een kilometer hebt moet dat te doen zijn. Hoe zwaarder de boodschappentassen, hoe beter. Probeer altijd met twee tassen te lopen om een beetje in evenwicht te blijven. Let wel: blijf wel je buikspieren aanspannen (trek de anus en vagina tegelijkertijd naar binnen). Go anus!

Heb jij ook last van sportschoolafwijkend gedrag?