Types achter het stuur

De maatschappij door Anniek
Je staat in de file op een zonnige dag. Je radio staat aan, je raampje is omlaag en je vindt het leven wel prima. Je kijkt om je heen, want dat is nou eenmaal wat je doet in een file en ziet... De volgende types achter het stuur!
 
Snelle jelles
Dit zijn mensen met Haast, met een hoofdletter H. Ze racen met 140 kilometer per uur over de snelweg, zigzaggen overal tussendoor en stoppen met tegenzin voor een rood stoplicht. Ze verwachten nog net niet dat de snelweg voor hen wordt ontruimd, zodat ze op tijd op de plaats van bestemming kunnen aankomen. Verder rust hun hand standaard op de toeter, klaar om te drukken als iemand ook maar een seconde te laat optrekt. Van eerder weggaan van huis hebben ze nog nooit gehoord. 
 
 
Slome slakken
Deze groep is het tegenovergestelde van de snelle jelles. Slome slakken zijn de reden dat er maar één auto kan doorrijden voordat het stoplicht weer op rood springt. Ze komen kruipend vooruit en snappen het niet als mensen naar ze toeteren. Ondertussen zitten wij allemaal te zuchten en steunen achter onze stuurtjes, want het duurt zo lang! 
 
Telefoonverslaafden
Dit zijn mensen die afgeleid zijn in het verkeer, omdat ze voortdurend aan de telefoon hangen. Doordat ze non-stop aan het praten zijn, missen ze het stoplicht dat op groen springt. Vervolgens geven ze verschrikt een dot gas als er wordt getoeterd. Of ze zijn zo druk bezig met appen dat ze een afslag missen, waarna ze drie banen verkeer afsnijden om de volgende te nemen. Niet alleen vervelend, ook nog eens levensgevaarlijk. 
 
Domme dozen
Domme dozen zijn mensen die niet weten hoe een auto werkt of waar ze heen gaan. Het resultaat is een motor die bij elk stoplicht afslaat en een pruttelende auto omdat er op de snelweg in de derde versnelling wordt gereden. Verder vergeten ze steevast om richting aan te geven, omdat dat gewoon niet in ze opkomt. En dan moet de rest van ons maar aanvoelen wanneer ze wat gaan doen...
 
 
Make-up popjes
Vrouwen die 's ochtends een halfuur langer in bed blijven liggen om vervolgens de achteruitkijkspiegel te gebruiken als make-upspiegel. Ze reageren langzaam en zijn alleen maar bezig een extra laagje mascara aan te brengen. Vervolgens laten ze alles uit hun handen vallen en zijn ze daar weer door afgeleid. Zucht.
 
Neuspeuteraars
Dit is sowieso geen prettig gezicht, maar zeker niet als je in de file staat en omringd wordt door mensen die diep in hun neus aan het graven zijn. Eh, mensen? Dat heet een zakdoek.
 
Zangers
Deze mensen maken je dag soms net een beetje beter door het enthousiasme waarmee ze meezingen met de radio. Vaak doen ze net alsof ze in een muziekclip spelen en zie je ze wild met hun haren schudden, triest uit het raam kijken of een deodorantbus als microfoon gebruiken. 
 

 
Hangers
Het tegenovergestelde van de zangers. Deze 'stoere' mannen zitten onderuitgezakt achter het stuur en het lijkt alsof ze alleen overeind worden gehouden door hun autodeur. De muziek knalt door de speakers heen, maar ze zingen nooit mee. Wel zie je hun hoofden op en neer gaan op het ritme van de bas, die de hele auto laat trillen. Andere kenmerken van deze groep zijn dat ze graag naar vrouwen fluiten, snel rijden en toeteren als er 'te sloom' wordt gereden. 
 
Linkse donders
Dit type mens is graag egoïstisch en rijdt alleen maar op de linkerbaan. De linkse donders lijken niet te begrijpen dat andere mensen er zo niet langs kunnen en zijn Oost-Indisch doof als er naar ze wordt getoeterd. 'Huh, heb je het tegen mij?' Ja, eikel.
 
Bumperklevers
Bumperkleven staat met stipt op nummer 1 als het gaat om de grootste irritaties in het verkeer. Een goede 36 procent van de mensen kan er niet tegen als er iemand bijna via de kofferbak naar binnen rijdt. Bumperklevers trekken zich van deze ergernis echter weinig aan en haken graag aan als je in je autootje over straat toeft. Aaargh, irritant! 

Welke types kom jij altijd tegen in het verkeer?