Feitjes over het mannelijk orgasme

Intiem door Anniek
Snel, langzaam, hard of zacht: iedereen komt anders klaar. We weten inmiddels veel over vrouwelijke orgasmen, maar we mogen ook de mannen niet vergeten! Daarom zijn hier 10 dingen die je nog niet wist over het mannelijk orgasme.
 
MI6, de Britse geheime dienst, gebruikte tijdens de Eerste Wereldoorlog sperma om geheime boodschappen te versturen
Het plaatsvervangend hoofd van de militaire inlichtingendienst, Walter Kirke, schreef in een logboek dat hij had gehoord dat zaad de beste onzichtbare inkt was. Het reageerde niet op testjes om het spul zichtbaar te maken en kon daarom worden gebruikt om geheime boodschappen te versturen. Het enige minpunt was dat er alleen 'vers' zaad kon worden gebruikt, omdat het anders apart ging ruiken. Tja, wat verwacht je anders?
 

 
Een orgasme van een man kan tussen de 5 en 22 seconden duren
Maar de meerderheid van de mannen komt maar zes seconden lang klaar. Wij vrouwen kunnen dat toch beter: de meeste vrouwen komen namelijk 20 seconden lang klaar. Dat is toch een best verschil!
 
Mannen komen gemiddeld na 5 tot 10 minuten klaar 
Tijdens de seks kan jouw lover in principe na 5 minuten al zijn hoogtepunt bereiken. Als hij masturbeert kan hij binnen 2 minuten een orgasme krijgen. Wel kunnen mannen zichzelf trainen in het uitstellen van hun orgasme en daarom hebben sommigen hun hoogtepunt pas na een kwartier. 
 
Sommige mannen spuiten geen sperma
Een orgasme en ejaculatie komen niet altijd tegelijkertijd voor. Bij sommige mannen zit er een paar seconden tussen de twee, waardoor er dus even geen sperma naar buiten komt. En sommige mannen kunnen zelfs een orgasme beleven zonder zaadlozing! Deze methode wordt aangeleerd bij tantraseks, een seksuele manier om intiemer met elkaar te worden verbonden. 
 
 
Een mannelijk orgasme verbrandt maar 3 calorieën 
Wel kun je met een goed potje vrijen meer dan 50 calorieën verbranden, dus misschien is dit alsnog de manier om af te slanken in bed?
 
Mannen in de 80 zijn twee keer zo seksueel actief als vrouwen van die leeftijd
Zo'n 41 procent van de mannen boven de 80 jaar is nog seksueel actief. Voor vrouwen geldt dit veel minder: slechts 18 procent heeft nog weleens seks op die leeftijd. 
 
De gemiddelde man masturbeert 12 keer per maand
Maar 40 procent van de mannen heeft toegegeven elke dag te masturberen. Sneaky bastards.
 
Ook mannen faken soms een orgasme
Zo'n 30 procent van de mannen heeft weleens gedaan alsof hij klaarkwam. Dat is meer dan we hadden verwacht!
 
 

 
Mannen hebben ook een G-spot
De mannelijke G-spot zit ongeveer 5 centimeter in de anus en voelt aan als een bobbeltje. Het heeft de grootte van een kastanje en geeft mannen een intenser orgasme. 
 
Sperma kan snel worden afschoten
Zaadcellen die naar buiten worden geschoten kunnen met 45 kilometer per uur richting de baarmoeder van de vrouw gaan. Dat is even snel als Olympisch sprinter Usain Bolt rent!

Wist jij deze dingen over het mannelijk orgasme al?