Lifestyle / Eten
Eten

Taart van rauwe cacao

Bestaat er íets in de wereld waar vrouwen blijer van worden dan van chocolade? Nee? Pre-cies! Dus daarom kunnen we er maar beter zoveel mogelijk van eten. Deze tartalette kun je dan ook maar beter als ontbijt én als lunch eten.

Ons idee: hoe meer chocolade we eten, hoe gelukkiger we worden. Dat is overigens niet alleen iets wat wij onszelf voorhouden. Het is ook al meer dan eens bewezen dat chocolade goed voor je is. Hoe puurder de chocolade, hoe beter het voor je is. Hoe puurder, hoe gelukkiger je ervan wordt. Kun je nagaan hoe gelukkig je wordt van dit recept van Foodness met rauwe cacao.


Dit heb je nodig voor de korst:
- 90 gram walnoten
- 20 gram kokosschaafsel
- 9 dadels

Dit heb je nodig voor de vulling:
- 1 avocado
- 70 gram agavesiroop
- 1 eetlepel kokosolie
- 25 gram cacaopoeder
- 1//5 theelepel kaneelpoeder

Dit heb je nodig voor de topping:
- 1 framboos
- 1/2 theelepel kokosschaafsel

Dit moet je doen:
1. Doe alle ingrediënten voor de korst in de keukenmachine en pulseer tot de mix plakkerig genoeg is en kleine balletjes gaat vormen.

2. Doe de korst in de vormpjes en druk het aan op de bodem en de zijkanten. Je kunt een lepel gebruiken om de vorm er goed in te krijgen. Gebruik twee taartvormpjes met een doorsnede van ongeveer 12,5 centimeter, of één grote (doorsnede 23 of 24 centimeter).

3. Maak de avocado schoon en doe de ingrediënten voor de vulling in een schoongemaakte keukenmachine. Pulseer tot je een gladde vulling hebt. Dit kan ook met een staafmixer of met een goede blender.

4. Doe de vulling in de korst en strijk de bovenkant glad met een mes of spatel.

5. Zet 3-4 uur in de vriezer; de kokosolie maakt de vulling wat harder.

6. Doe de kokosrasp voor de topping in een schaaltje en doe de framboos erbij. Druk plat en meng met een lepel tot de kokos een roze kleur krijgt.

7. Haal de taartjes uit de vriezer en versier met de kokos.

Enjoy!