7 tips om pijnloos op hakken te lopen

Lichaam door Anniek
Strompel jij na een feestje blootsvoets naar huis, terwijl je hakken je vanuit je hand lijken uit te lachen? Dat is vanaf nu verleden tijd. Wij hebben voor jou de 7 beste tips op een rijtje gezet om pijnloos op hakken te lopen!
 
Dikke hakken
Dit klinkt misschien logisch, maar veel vrouwen kiezen toch voor een naaldhak waar ze nauwelijks hun evenwicht op kunnen bewaren. Zonde, want het ziet er veel beter uit als je echt op je hakken kunt lopen. Kies daarom voor een schoen met een iets dikkere hak, hiermee creëer je namelijk stabiliteit. Dit geeft je minder lichamelijk ongemak en dat is natuurlijk wat we willen!
 
 

 
Zooltjes
Zooltjes kunnen je voeten ontlasten en daarmee eventuele pijn verlichten. Kies voor pads die de bal van je voet ondersteunen, aangezien daar vaak het meeste ongemak vandaan komt. Zorg er ook voor dat je een antislip zooltje draagt, anders ga je schuiven in je schoenen en lig je op straat. Niet zo fijn.
 
Enkelbandjes
Kies voor een hak met enkelbandjes. Deze geven je net wat meer ondersteuning en voorkomen dat jij om de vijf stappen door je enkels gaat. We weten allemaal hoe pijnlijk dat is en het ziet er ook een beetje onhandig uit.  
 
Blarenpleisters
Vaak zijn blarenpleisters dingen waar je naar grijpt als het kwaad als is geschied, maar waarom gebruiken we ze niet voordat onze voetjes krampen van de pijn? Plak een paar pleisters op de plekken waar je normaal gesproken blaren of schaafwondjes krijgt en je zult een stuk comfortabeler in je schoenen staan.. Iets met voorkomen is beter dan genezen.
 
 
Tape
Dit trucje werkt als een speer! Het enige dat je nodig hebt is een rolletje hechtpleisters dat te vinden is bij elke drogist. Tel vanaf je grote teen en tape je derde en vierde teen aan elkaar met een stukje tape. De tape is huiskleurig, dus ook nog eens goed te verbergen in bijvoorbeeld open schoenen. Doordat je je tenen aan elkaar bindt, ontlast je de zenuw die tussen deze twee tenen loopt. Door hem te 'verdoven' voorkom je pijnlijke voetjes. Ideaal! 
 
Goede vorm
En dan hebben we het niet over je houding, hoewel dit ook altijd belangrijk is bij het bestrijden van pijn. Nee, wij bedoelen dat je een schoen met een goede vorm neus moet kiezen. Schoenen met een puntneus kun je beter in je kast laten staan, want door de onnatuurlijke vorm beginnen je voeten spontaan pijn te doen. Kies liever voor een hak met een ronde neus, dat loopt veel prettiger. 
 
Koud water
Misschien dat je nog nooit van deze tip hebt gehoord, maar hij schijnt echt te werken. Houd een halfuur voordat je je hakken aantrekt je voeten onder de koude kraan. Dep ze daarna droog, maar houd ze wel een beetje vochtig. Vervolgens smeer je je voeten in met crème (handcrème is ook toegestaan). Het koele water kalmeert je huid en de crème zorgt voor verzorgde voeten. Dit schijnt je pijngrens te verhogen, waardoor je langer op je hakken kan lopen. Hé, het is het proberen waard!
 
Heb jij nog tips om pijnloos op hoge hakken te lopen?