6 rare beautytips die wel echt werken

Lichaam door Joantien
Rode lipstick tegen wallen, aspirine in je shampoo als je roos hebt en lijnzaad voor lange wimpers. Raar? Misschien wel, maar deze 6 gekke beautytips werken echt! Bovendien kost het je niets, ook wel eens leuk voor de verandering, toch? 
 
Ben jij ook een beetje klaar met al die dure beautyproducten die je elke keer weer koopt, terwijl je stiekem helemaal geen geld hebt en die toch niet werken? Nou, dan hebben we hier de oplossing: gewone huis-tuin-en-keukenproducten (of trucs) die niets kosten en wél echt werken. 
 

1. Het ziet er niet uit, zorg dat je alleen thuis bent als je aan de slag gaat met deze truc, maar het resultaat is verbluffend. Want ben je weer eens veel te laat naar bed gegaan, maar heb je er geen zin in dat je collega’s op je werk wéér vragen of het wel goed gaat? Smeer dan, voordat je foundation of concealer op doet, oranje-rode lipstick onder je ogen. En misschien ook een beetje op je ooglid, overal eigenlijk waar het een beetje blauw is. Doe daarover heen je favoriete concealer en… voilà! Je wallen zijn totaal verdwenen! 
 
2. Wil je supergekrulde wimpers, maar heb je geen geld voor nepwimpers uit de beautysalon? Geen probleem! Pak je oude vertrouwde wimpertang erbij, houd hem een paar seconde bij de warme föhn en krul dan je wimpers. Niet te lang, hoor! Deze truc werkt namelijk echt mega, dus als je het te lang doet, word je een soort catwoman. 
 
3. Oké, dit is ook niet iets wat je misschien zelf zou verzinnen, maar het is wel een heel snelle en makkelijke manier om mooie krullen te krijgen. Maak zes vlechten in je haar. Of iets minder, als je niet erg dik haar hebt. Pak dan je stijltang, zet hem iets warmer dan je normaal zou doen en ‘toast’ dan elke vlecht tussen je stijltang. Als je ze allemaal hebt gehad, haal je de vlechten uit en heb je prachtig, wavy hair. 
 
 
4. Bloem in je haar? Yep! Als je geen zin of tijd hebt om je haar te wassen en je droogshampoo is op, helpt een heel klein beetje witte bloem je zo van je vette haar af. Verdeel een beetje bloem over je vingertoppen en wrijf het in je haar. Een beetje bij je voorhoofd en bij je slapen. Ga dan met je handen door je hele haar, breng het in model en klaar ben je. 
 
5. Heb je last van roos? Bleeeh, echt heel irritant. Het ziet er bij anderen namelijk altijd zo vies uit, echt niet dat je dat zelf wilt hebben! Maar no stress, de oplossing is simpel. Als je een paar aspirines oplost in je shampoo, je haar daarmee wast en het even in laat trekken, ben je er daarna helemaal van je roos af.
 
6. Dat lijnzaad heel gezond is, weet iedereen. Er zit veel omega 3 en 6 in en elke foody strooit wel lijnzaad over z’n muesli of neemt ’s ochtend een lepeltje lijnzaadolie (bleeeh!) om de dag goed te beginnen. Maar je kunt lijnzaad ook smeren. Elke avond een heel klein beetje (zorg dat je het niet in je ogen krijgt, dan zie je vijf minuten niets meer!) op je wimperrand, zorgt voor extra lange en dikke wimpers. Na een maand merk je het al! 

Heb je zelf ook rare beautytip die wel hartstikke goed werkt?