Lifestyle / Eten
Eten

Vet lekker: chocoladetaart met bloemkool

Ja natuurlijk willen we gezond leven. Wie niet? Maar dan wel met chocoladetaart graag! Gelukkig hebben we daar Claartje van Foodness.nl voor. Want zij kwam wel met een heel apart ingrediënt: bloemkool. En dat is nog lekker ook!

Je gelooft het niet, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Bloemkool in je chocoladetaart is namelijk vet lekker! Vooral omdat je hem niet proeft, maar ook door de bijzondere structuur die het aan je taartje geeft. En het allerleukste aan bloemkool in de chocoladetaart: het maakt de taart gezond! Jippie, wie had er ooit gedacht dat we chocoladetaart zouden eten op het moment dat we onze levensstijl naar een gezonde wilden omgooien?


Dit hebt je nodig:
- Een ovenschaal met een volume van 1,5 – 2,5 liter
- 80 gram kokosmeel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels lijnzaad
- 80 gram pure chocolade
- 250 gram (bevroren) bloemkoolroosjes
- 60 gram pindakaas
- 30 gram cacaopoeder
- 60 gram agavesiroop
- 160 milliliter amandelmelk

Dit hebt je nodig voor de frosting:
- 15 gram cacaopoeder
- 40 gram agavesiroop
- 20 milliliter amandelmelk

Dit moet je doen:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet je ovenschaal in met een klein beetje kokosolie. Stamp het lijnzaad fijn in een vijzel. Breek, hak of snijd de pure chocolade in kleine stukjes.

2. Meng alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder, cacaopoeder, gebroken lijnzaad) in een grote kom.

3. Meng in een andere kom of in een blender alle natte ingrediënten (agavesiroop, amandelmelk) en voeg de bloemkoolroosjes toe. Blend tot het een hele fijne puree is - dat kan eventueel ook met een staafmixer, bij gebrek aan een blender.

4. Voeg het bloemkoolmengsel toe aan de kom met droge ingrediënten en ‘vouw’ de twee door elkaar, tot je een egaal beslag hebt. Roer aan het eind de chocoladestukjes erdoor.

5. Giet het beslag in de ovenschaal en bak 35-45 minuten in de oven. Als je houdt van een meer vloeibare textuur haal je de taart na 35 minuten al uit de oven, als je liever een iets steviger cake krijgt laat je hem 45 volle minuten staan.

6. Maak intussen de frosting. Meng alle ingrediënten voor de frosting (60 gram pindakaas, 40 gram agavesiroop, 15 gram cacaopoeder, 3 eetlepels amandelmelk) in een food processor of met de staafmixer. Gewoon stevig door elkaar roeren met een vork werkt overigens ook prima.

7. Laat de cake afkoelen en bestrijk met de frosting.

Tip van Claartje: mocht je taart zo smeuïg zijn dat je hem niet goed kunt snijden, dan kun je hem een nachtje in de vriezer zetten. Laat hem een halve dag ontdooien in de koelkast en hij zal een stuk steviger zijn.

Eet smakelijk!