Zelfverzekerde mensen hebben betere seks

Intiem door Anniek
Ben je arrogant als je jezelf aantrekkelijk vindt? Nee, bullshit! Als jij zelfverzekerd bent over je uiterlijk zit je niet alleen lekkerder in je vel, maar heb je blijkbaar ook betere seks. Yes, kom maar op met die complimentjes!
 
Sta jij jezelf elke dag voor de spiegel te complimenteren over hoe goed je haar zit, hoe fier je borsten overeind staan en hoe flawless je huid is? Heel goed, houd dat vol! Uit een Australisch onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die zichzelf aantrekkelijk vinden betere seks hebben. Een goede reden om dus wat aardiger voor jezelf te zijn.
 
 
Eigenwaarde
Zelfvertrouwen over je uiterlijk kan er niet alleen voor zorgen dat je geilere seks hebt, maar ook dat je meer bedpartners weet te scoren en dat je achteraf tevredener bent over de seksuele ervaring. Voor het onderzoek werden 3000 mannen en vrouwen gevraagd naar onder andere hun gevoel voor eigenwaarde en hun bedpartners. 
 
Mensen die zich onzeker voelden over hun uiterlijk gaven aan seks en relaties het liefst te vermijden, terwijl degenen die zichzelf wel sexy vonden een beter seksleven hadden. Een verrassende uitkomst van het onderzoek was dat voornamelijk vrouwen zichzelf een stoeipoes vonden. Zij vonden zichzelf aantrekkelijker dan de mannelijke deelnemers van het onderzoek. 
 
Schoonheidsideaal
De reden hiervoor is dat vrouwen graag willen voldoen aan het schoonheidsideaal dat tegenwoordig wordt gehanteerd. Via social media worden we doodgegooid met selfies en foto's van 'mooie' mensen, waardoor het lastiger is om tevreden te zijn over onszelf.
 
 
"Vrouwen saboteren zichzelf snel door te focussen op alles wat er mis is met hun lichaam", zei Shannel Parker, directeur van Pure Romance, een organisatie die vrouwen helpt om zelfverzekerder te worden over hun seksleven. "Maar omdat ze seksuele aantrekkelijkheid belangrijk vinden, proberen ze zichzelf alsnog in een positief licht te zien."
 
Het belangrijkste is dus om jezelf een seksgodin te vinden, dan zullen andere mensen die mening automatisch overnemen. Klinkt simpel, toch?
 
Ben jij zelfverzekerd?