Afvallen? Dit doe je verkeerd!

Lichaam door Anniek
Een laagje roomboter op je bammetje? Echt niet! Wij gaan voor een schaaltje magere yoghurt. En volle melk en veel vlees slaan we ook maar over, want al die vetten zijn niet goed voor je. Toch? Wij hebben hier het antwoord! 
 
Jij staat wekelijks vol goede moed op de weegschaal, maar op een of andere manier gaat dat nummer maar niet omlaag. Wat doe je in hemelsnaam verkeerd nu je zo gezond eet als een konijn en dagelijks de benen uit je lijf rent op die stomme loopband? Het antwoord: je eet te weinig vet! Huh? Ja echt!
 
 
Koolhydraten
Het is een veelgemaakte fout onder mensen die proberen af te vallen: ze schrappen al het vet uit hun dieet. En hoewel minder vet gezond kan zijn, betekent het niet per se dat je er gewicht door verliest. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het geen zin heeft om vet te vermijden. Op korte termijn kan het effectief zijn, maar op lange termijn doet het weinig tot niets voor je lichaam op het gebied van kilootjes kwijtraken.
 
Volgens de onderzoekers kun je beter koolhydraten vermijden of overstappen op een Mediterraans dieet bestaande uit olijfolie, vis, noten, fruit en groenten. Vetten zijn namelijk essentieel voor een gezond lichaam. En nee, we hebben het niet over het vet van de McDonald's hamburgers en franse frietjes. Vette vis is een beter alternatief en kan, met het juiste recept, net zo lekker zijn als een kipnugget. 
 
 

 
Effectief
Dus de volgende keer dat je een kommetje yoghurt maakt, is het best oké om voor de volle variant te gaan. Je gaat er niet dood aan en je zal er ook niet drie kilo van aankomen. Probeer in plaats daarvan wat minder sneetjes brood en pasta te eten, je zal merken dat dat veel effectiever is!
 
Heb jij te weinig vet in je dieet?