DIY: Droogshampoo

Haar door Priscilla N.
Droogshampoo is eigenlijk een wondermiddel als je het ons vraagt. Je kunt je haar ermee wassen zonder het nat te maken en het geeft je lokken volume. Wist je dat je zelf ook heel makkelijk droogshampoo kunt maken? Lees hier hoe.

Je zou natuurlijk gewoon naar de drogisterij kunnen gaan om een busje droogshampoo te kopen. Maar de ervaring leert dat dit soms aan de prijzige kant kan zijn. En waarom kopen als je het binnen een paar minuten gewoon thuis kunt brouwen? Met een paar simpele ingrediënten is het zo gepiept! En waarschijnlijk heb je dit allemaal gewoon in je keukenkast. Hieronder vind je een overzicht van vijf makkelijke DIY droogshampoo’s.


1. Maizena

In principe hoef je voor deze DIY droogshampoo niets te 'maken'. Het enige wat je nodig hebt is een pak maïzena. Strooi een kleine hoeveelheid van de meel over de haarwortels. Borstel het haar vervolgens uit. De maïzena onttrekt vet en vuil uit het haar, wat de lokken verlaat bij het uitborstelen.

2. Zout + maïsmeel 
Mix een eetlepel zout met een half kopje maïsmeel. Mocht je nog een leeg zout-strooiflesje over hebben; doe de mix dan hierin zodat je het makkelijke over je haarwortels kunt strooien. Net als bij de maizena zal het vet en vuil bij uitborstelen van het haar als sneeuw voor de zon verdwijnen!

3. Bakpoeder + gemalen havermout
Mix een kop bakpoeder met een kopje gemalen havermout. Wederom wordt vet en vuil door deze DIY droogshampoo van het haar onttrokken. Bewaar het mengsel in de badkamer in een afsluitbaar potje. Op deze manier kun je er altijd makkelijk bij als je geen zin of tijd hebt om je haren écht te wassen. 

4. Maïsmeel, liswortel en fijn gemalen amandelen
Oké, we kunnen ons voorstellen dat liswortelpoeder niet tot de standaard keukenvoorraad behoort. Maar mocht je het héél toevallig wel in huis hebben, dan zou je deze homemade droogshampoo uit kunnen proberen.
Meng een eetlepel maïsmeel met een eetlepel liswortelpoeder en een eetlepel van zeer fijn gemalen amandelen. Voor deze droogshampoo-variant is het belangrijk de haren vooraf goed door te borstelen, en uiteraard ook erna. Dit recept is vooral prettig voor degenen met erg vettig haar.

5. Babypoeder
Hoogstwaarschijnlijk vind je dit niet in de keukenkast, maar gewoon in de badkamer. Waar het ook staat... Babypoeder kan in ieder geval ook prima dienen als droogshampoo. Net als bij de andere varianten besprenkel je wat van de poeder over de haarwortelen. Het vet en vuil borstel je er vervolgens makkelijk uit.
 

...Nog een kleine tip voor de donkerharige dames onder ons: door wat cacaopoeder toe te voegen een bovenstaande recepten heb je geen last van een witte waas op het haar!

Heb jij nog een DIY droogshampoo tip?


Bron