Eén keer per week je haar wassen: ranzig of juist goed?

Haar door Elsemieke

Een warme douche behoort tot onze ochtendroutine, maar tegenwoordig is het not done om vaak met shampoos in de weer te zijn. We willen allemaal wel bouncing lokken à la Serena in Gossip Girl, maar of een wasbeurt daarbij gaat helpen?

 
De beauty- en modewereld is erover uit: we moeten minder vaak ons haar wassen. Artikelen met tips schieten als paddenstoelen uit de grond. Van bussen vol droogshampoo tot het advies om je haar vooral met rust te laten: alles voor een mooie coupe. Maar waaróm zou je dan eigenlijk die shampoofles vaker moeten laten staan?

 
Talg
Herkenbaar, dat gevoel dat je hebt als je je haar écht moet wassen, omdat het er anders niet uitziet? Hoe vaker je je haar wast, hoe sneller het vet wordt. Dat komt door de warmte van de douchestralen op je hoofdhuid. Hierdoor komt er namelijk meer talg in je haar en daarvan krijg je die vettige randjes bij je haargrens. Er zit dus helaas niets anders op dan minder vaak je haar wassen.
 
Geld over
Door je dagelijkse douchebeurt te beperken tot het snel inzepen van je lichaam bespaar je natuur op shampoo- en crèmespoeling kosten. Maar wanneer je het houdt bij een korte opfrisser doe je ook het milieu een plezier. Op een maandelijkse donatie aan Greenpeace zitten wij ook niet te wachten, maar een beetje verantwoord bezig zijn voelt best goed, toch?


Scheelt tijd

In deze deprimerende donkere wintermaanden drukken we ’s ochtends maar wat graag nog een keer extra die snooze knop in. Om vervolgens met het slaap nog in de ogen naar de douche te sjokken… Gaap! Wanneer je het wassen van die wilde manen bijvoorbeeld uitstelt tot het weekend, kan je die ellendige wekker waarschijnlijk een minuut of tien later zetten. We like!

Vol, voller, volume  

Het kostte je een hoop geduld en geërgerde blikken in elke spiegels die je tegenkwam, maar je wast je haar niet meer elke dag. You go girl! Al die moeite wordt gelukkig wel beloond. Heb je een keer een leuk feestje en leef je je flink uit met de krultang dan blijft je kapsel veel langer zitten. Zie je op straat een mooie chick met een bos volumineus, glanzend mooi haar dan zit het er dik in dat ze maar af en toe haar lokken wast.
 
Hoe vaak was jij je haar?