Dit zijn de verschillende soorten orgasmes

Intiem door Anniek
Het hoogtepunt van jullie potje seks is dat heerlijke, ontspannende orgasme dat elke keer anders lijkt te zijn. Het komt altijd te snel en blijft nooit lang genoeg. Dit zijn de verschillende soorten orgasmes die je kunt krijgen.
 
Het krijgen van een orgasme voelt als een beloning voor de workout die je net achter de rug hebt. Het moment dat al je spieren samentrekken en je een enorme ontlading voelt, wordt door sommige vrouwen als 'het beste gevoel ooit' beschreven. Toch is geen één orgasme ooit hetzelfde. Je hebt allemaal verschillende types:


 
Vaginaal orgasme
Krijg jij tijdens de seks een vaginaal orgasme, dan ben je een zeldzame verschijning. Wat zeggen we? Je bent zo uniek als een eenhoorn! Vaginale orgasmes worden namelijk lang niet door alle vrouwen ervaren. De meerderheid van de vrouwen heeft een andere vorm van stimulatie nodig om klaar te komen, zoals door seksspeeltjes of de behendige vingers van je lover. Vaak is alleen zijn pielemans niet genoeg om jou te bevredigen. Is heel normaal, dus maak je geen zorgen als een vaginaal orgasme jou (bijna) nooit lukt.
 
Clitoraal orgasme
Dit type orgasme wordt door verreweg de meeste vrouwen ervaren. Ruim 80 procent van de vrouwen kan alleen maar klaarkomen als de clitoris wordt gestimuleerd. Dit komt omdat er zich in de clitoris ruim 8000(!) zenuwen bevinden. Dat zijn er twee keer zoveel als bij een man. Tja, vrouwen zijn nou eenmaal gevoeliger.
 
Borstorgasme
Dit is een orgasme veroorzaakt door het stimuleren van de borsten en/of tepels. Voor sommige vrouwen is dit zo'n gevoelige plek dat ze klaarkomen als er lang genoeg wordt gespeeld met hun borsten. Als jouw borstpartij zo ongevoelig is als een steen betekent dat overigens niet dat je raar bent. Het is gewoon zo dat je niet heel opgewonden wordt van een man die met je borsten aan het stuiteren is. Is wel handig om even tegen hem te zeggen, want zo voorkom je dat hij een halfuur aan je tepels hangt zonder dat er iets gebeurt. 


 
Meerdere keren
Sommige vrouwen hebben de gave om meerdere keren achter elkaar klaar te komen. Dit kan op twee manieren: in één keer achter elkaar of met tussenpozen. Dit type orgasme is niet voor iedereen weggelegd, je moet er vooral je eigen lichaam heel erg goed voor kennen. Experimenteer lekker met je lover en wie weet waar je uitkomt!
 
Mentaal orgasme
Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar je kunt een orgasme krijgen door er heel sterk aan te denken. Je hersenen zijn krachtiger dan je denkt. Het is niet voor niets dat de spreuk 'if you can dream it, you can do it' zo populair is. Als jij je maar lang en hard genoeg concentreert op een seksuele fantasie of intieme gedachte, ben je misschien wel in staat om zo'n hoogtepunt te bereiken.
 
Gemengd orgasme
Een gemengd orgasme is een orgasme dat wordt bereikt door een combinatie van verschillende technieken. Denk aan de handen van je lover op je borsten en zijn mond bij je poes. Op die manier kun je zo opgewonden raken dat je klaarkomt. Lekker én divers!


 
Zoneorgasme
Dit soort orgasme heeft te maken met de plekjes van je lichaam die bij jou het gevoeligst zijn en is dus voor iedereen anders. Misschien begin jij spontaan te soppen als je lief je in je nek kust of als zijn handen over je buik glijden. Dit kan voldoende zijn om je een orgasme te bezorgen. Lekker makkelijk, toch? 
 
Stil orgasme
Misschien ben je wel helemaal geen schreeuwer, hoe lekker of hard je ook klaarkomt. In dat geval beleef je een stil orgasme. Je ervaart wel alle heerlijke gevoelens van een orgasme, maar hebt blijkbaar niet de behoefte om dit de hele wereld kenbaar te maken.
 
Schreeuwend orgasme
Oeh la la, is de seks zo goed dat je het de hele buurt wil laten weten? Dan ben jij dus een echte schreeuwer. Wees blij: uit onderzoek is gebleken dat je meer van de seks geniet als je heel luidruchtig bent. Dus schreeuw er lekker op los, want hoe luider, hoe beter. 
 
Welk type orgasme beleef jij meestal?