Slapen met je huisdier zorgt voor een goede nachtrust

Psyche & spiritualiteit door Anniek

We wisten dat huisdieren een vacht hebben voor een reden: zo kun je in bed goed met ze knuffelen! Oh yeah, beter wordt het niet. Oh, toch wel, want je huisdier aan je voeteneinde doet blijkbaar wonderen voor je nachtrust!
 
Maken mensen je voor gek uit omdat je 's nachts graag je armen om je fluffy kat wikkelt? Dan kun je ze nu met dit artikel om de oren slaan, want knuffelen met je kat of hond doet niet onder voor de vale teddybeer die je al sinds je geboorte hebt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die met hun huisdier slapen een betere nachtrust hebben.
 
Bron
 
Kalmerend
De Mayo Sleep Clinic onderzocht het effect van samen slapen met je huisdier. Aan het onderzoek deden 150 mensen mee, van wie 49 procent een huisdier bezat. Denk aan honden, katten, chihuahua's (oh nee, dat zijn honden hè?) en andere furry friends. Een groot aantal mensen lieten hun huisdieren in dezelfde kamer of op het bed slapen. Hoewel 20 procent klaagde over geluidsoverlast (denk aan snurkende honden), waren er toch meer mensen die zeiden dat samen pitten voor een goede nachtrust zorgde.
 
Eén vrouw zei dat haar twee hondjes haar bed van tevoren goed opwarmden en een andere vrouw beschreef de aanwezigheid van haar kat als kalmerend. Zeker mensen die een partner hebben die er soms wel en soms niet is, vonden het fijn als er 's nachts een huisdier in de slaapkamer aanwezig was. Maar ook singles (all the single ladies, all the single ladies) vonden het fijn om een harig vriendje naast zich te hebben in bed.
 
Bron
 
Veiliger
Volgens dr. Lois Krahn zien veel mensen huisdieren als familie en willen ze ze daarom bij zoveel mogelijk dingen betrekken. Dat verklaart waarom huisdieren steeds vaker worden getolereerd aan de keukentafel of in de slaapkamer. "Sommige mensen voelen zich veiliger of meer ontspannen als hun huisdier bij ze slaapt", aldus Lois. 
 
Toch is niet iedereen altijd blij met een nachtelijke beestenboel. Als je katten hebt die graag 's nachts actief zijn of honden die luid snurken, kan samen slapen voor meer verstoring dan ontspanning zorgen. Maar dat hangt natuurlijk gewoon af van het huisdier in kwestie. Wij kruipen vanavond in ieder geval lekker onder de wol met Fifi en Tijgertje onder onze armen gestopt. Slaap lekker!
 
Slaap jij met of zonder je huisdieren?